top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

MENS JEG SOV

Lørdag aften var jeg alene hjemme, Emil var i Vejle hos hans søde kæreste og Peter var til Julefrokost sammen med Gutterne fra Give. Milo og jeg var hjemme og passede møblerne. Men det var nu helt OK - Jeg så bagedyst finalen og jeg havde taget en "kreakasse" med ind fra mit Atelier.

Så de kreative tanker flød - Instagram var stille for en stund og jeg havde kvalitets tid med mig selv. Da jeg hentede min mand, var det begyndt at sne - lige så stille og roligt. Det var godt nok koldt at komme ud i natten. Og med gadelysene slukket i hele vores by, så var det også noget mørkt (grænsende til uhyggeligt). Men han blev hentet og jeg er vandt til at gå sent i seng. Ja, og så var det faktisk lidt dejligt, at køre der i snevejret alt i mens julemusikken spillede i højtalerne. Vejle Lokal Radio spiller julemusik 24/7. Elsker det... Nu er mit julehumør skudt igang.


Jeg sov kl. 3.00 og kl.8.00 vågnede jeg - 5 timer er sådan hvad jeg max sover om natten, så det er helt normalt for mig. Jeg synes godt nok, at det var meget lyst udenfor. Men det var der jo en grund til. Da jeg lige fik åbnet øjene helt. Så jeg det jeg havde ønsket mig i tankerne i går.

Det har sneet og sner endnu, mens jeg skriver her.Denne søndag morgen blev mine øjne mødt af det smukkeste syn. Solopgang i det fjerne. Frisk frost og den fineste sne, er kommet mens jeg har sovet. Så "be careful what you wish for". Nogen synes sne er noget møg, andre som jeg selv, elsker det. Dog ville jeg godt lige have haft vinterdækkene på før, der kom sne. Men det må jeg få nu.

Jeg sprang ned ad trapperne og ud med kameraet og tog billeder rundt om i haven. Andre sprang ud og ryddede fortovene for sne - Det har man jo pligt til. I min verden, har man også pligt til, at nyde det smukke syn, af vinter. Lige tage sig tid til, at kigge op og ned. Skyerne var så farverige. Kald mig bare Karen 7 år. Men jeg elsker vinter og sne. Sådan vil det nok altid være for mig, også selv om vi har naturgas, det jo koster en formue. Men der behøver heller ikke være Sibirisk kulde, for at det er flot. Bare lidt sne drys og haven og naturen - vil på magisk vis se fantastisk ud og det glæder mit måske barnlige hjerte. Gad vide hvordan I andre har det med sne? (I kan jo skrive en kommentar nederst på denne blog)


Lige udenfor fordøren på fliserne, havde sneen dannet et lille hjerte, så ved man at det bliver en god tid vi går i møde. For en uge siden havde vi sommerblomster i haven der blomstrede. Der var 13-15 grader og det var rigtig mildt. Nu står hjulkkronerne og morgenfruen forklædt i sne. Det andet virkede nu også helt unaturligt for årstiden. Vi har tre opstammede træer i vores forhave. I de 18 1/2 år vi har boet i Lindved, har de tre træer smidt deres blade senere og senere. Det siger lidt om klimaet tænker jeg. Blæsten forleden hjalp dog på den procces med bladenes fald forleden. Men jeg kan alligevel ikke lade være med at tænke på, hvordan det ser ud om bare 20 år. Tror I vi mon griller udenfor i oktober til den tid?Jeg har ikke fået juledekoreret så meget udenfor endnu. De sidste mange uger har været lidt hårde på sygdomsfronten. Først med nældefeberen og så ramte influenzaen mig. Nu er snuen ved at forsvinde ud af kroppen og jeg skal snart give den gas med julepynten, grand og godter. Det er en god tid vi går i møde. Og der er meget at glæde sig over, synes jeg. Det er lige gået op for mig at december og 1. søndag i advent er tættere på end jeg lige havde set i min kalender. Men ved I hvad, det bliver altid jul uanset, hvad man når. Som regel når jeg også alt det, som jeg gerne vil, og resten - tja det tænker ingen på.

December skal være hyggelig ikke stressende. Jeg er sådan set bare taknemmelig for, hvis december ikke er en gentagelse af sidste år hvor jeg var syg i november, hele december og i januar fik jeg så corona. Alle gaver blev købt online - selv anden. Men hey, det blev en god jul. Bare lidt anderledes. Men jeg vil nu foretrække, at være frisk og se nogle venner og familie i år. Dejligt at vi nogenlunde har corona bag os nu. Det spiller i hvert tilfælde ikke den samme rolle som sidste år.Nå, men november indtil nu, har også været andet en influenza og snevejr. Jeg har flyttet rundt på møblerne. Lavet om og om på min gallerivæg og må konstatere, at forandring fryder. Jeg må samtidig også sande, at frem og tilbage er lige langt. Nogen ting stod bare bedst, der hvor de var. Som foreksempel mine reoler. Nu er min gallerivæg og mine reoler igen forenet på samme væg. Sådan fungerer det bare bedst, synes jeg. Og med Jeres respons på instagram, så føler jeg, at I er af samme mening. Men jeg synes også det er blevet godt.


Plakaterne er nogle jeg har samlet gennem tiden og andre er helt nye. Et godt sted at samle inspiration til en gallerivæg er Pinterest. Så hvis du ikke kende det medie, så hop ind og bliv klogere på det. Mangler du rammer og vil lave en gallerivæg for få penge, så hop i genbrug, der kan du næsten altid finde noget brugbart. Lige nu står reolerne på sokler, men måske kommer de også op på væggen og hænge igen, det har jeg ikke helt bestemt mig for endnu. Der er det med de reoler, som jeg er så glad for, at der er mange muligheder.

Jeg skal skrive reklame, da jeg har et samarbejde med Aage Bruun & Søn omkring dem.

Plakaterne ligger nogenlunde inden for samme farveskala. Det giver mine øjne ro. Men jeg har lyst til at lave en væg et andet sted i huset, med lidt mere knald på farverne. For der findes så mange skønne kunstplakater. Har du ikke så mange plakater, så købe nogle gamle fugle eller natur bøger, og sæt nogle sider i ramme, det fungerer også. Det er bare at prøve sig frem.


Den sidste uges tid - har jeg holdt mig hjemme helt bevidst, for ikke at smitte nogen selvfølgelig, men også for, at give min krop ro til at komme sig, så det ikke bliver en gentagelse af sidste års evigheds influenza-sygdomsforløb. Jeg har dog brugt tiden på, at give mig selv et par opgaver hver dag. Det har mest handlet om, at få ryddet op i gemmerne. Steder hvor vi lige ligger noget fra os, fordi, vi ikke lige i det øjeblik ved, hvor og hvad vi skal gøre med tingene. De steder har jeg gået efter i sømmene, den seneste uge. Og det føles dejligt at få ryddet op og gjort rent. Så nu er huset klar til at få julepynten op. Jeg begynder stille og roligt at pynte op i den kommende uge.


Jeg har ikke haft sådan en liste i mit hoved, på hvad jeg skulle nå. Men jeg har en ønske seddel inde i mit hoved over, hvad jeg længe har forsømt. Det har jeg nu fået rettet lidt op på. Vores gæstetoilet har jeg bl.a. givet en lille ansigtsløftning. Det er et lille rum på 1. salen. Men med lidt planter og lidt decor, så kommer man langt. Jeg har ladet mit hoved bestemme tempoet i oprydningen, så jeg ikke belaste mit hoved unødvendigt. Sådan er det at være kronikker, man er nød til at disponere med kræfterne. Jeg venter lige til efter jul, men jeg skal helt sikkert ud og købe flere planter til vores hjem. Har fået øjnene op for hvad de grønne banditter gør for helheden i indretningen. Specielt efter jeg var til eventet med @floradania i sensommeren (se blogindlægget derfra). Man kan også sagtens finde nogle planter som ikke kræver oceaner af tid at passe.

Der er ryddet op på hylderne.


Jeg har fået mine fine papirs lamper op over spisebordet. Nogen kan måske svagt huske, at de blev købt for 1 1/2 siden. Jeg har købt dem i Søstrene Grene og jeg er vild med dem. De er som små hængende fine skyer. Jeg kan desværre ikke selv hænge lamper op i loftet, da jeg ikke kan få min venstre arm op over hoved højde, men min travle mand har været sød (endelig, smiler) at hjælpe mig med dem. Jeg gad ellers godt selv have sådan et elektronik kursus, så jeg kunne klare sådanne jobs selv. Men godt vi kan hjælpe hinanden.


Min morgenudsigt i Lindved


Det var et lille pip fra mig denne sne søndag. Jeg håber I nyder solen - sneen hvis du har den. Jeg vil i gang med at være lidt kreativ nu. finde krea kassen frem fra i aftes igen og så må jeg se, hvad der skal kreeres. måkse lidt julepynt eller en collage.


Tak fordi i læste med. Fortsat god november.

Kh. Karen


Nedenunder er lidt fotos fra november:

71 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page