top of page

napoleonshatte

DE BLIVER BEDRE END BAGERENS

12 stks​.

​

Klassisk mørdej

100 g koldt smør

150 g hvedemel

1 knivspids salt

1 æg

40 g flormelis

​

Fyld marcipan Jeg bruger gerne en pakke med 200 g 

​

150 g mørk chokolade (smeltes)

​

​Alle ingridienser til mørdejen æltes sammen​, begynd med fordel med at skære smøret i mindre tern.

Dejen hviler ca en 1/2 time i køleskabet.

​

Rul mørdejen ud til ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord og udstik dejen med en udstikker til runde cirkler på ca. 8 cm, jeg bruger bare et krus til at stikke cirklerne ud med.

​

Tril 12 lige store marcipan kugler, som i placerer midt på cirklerne. Klem dej op på 3 sider af marcipanen (se foto øverst) og stil på bagepladen med lidt afstand.

​

Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter, eller til de er let gyldne. En god ide at holde lidt øje med de ikke bliver for mørke.

​

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.

Dyp de lækre napoleonshatte i smeltet chokolade inden servering.

18111625558129086.jpg
IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page