top of page

ADVENTSKRANS

adventskrans

EN SMUK KRANS TIL JUL

Jeg har lavet dekorationer og jeg har lavet en adventskrans i år. Det er første gang jeg selv har bundet en krans. Ellers pejer jeg, at lave en adventsdekoration på et fad med fx lys, kugler, kogler, og kanelstænger.

Men i År har jeg lavet en rigtig krans, og jeg blev overrasket over hvor nemt det faktisk er.

Selv for en som mig som arbejder i skildpadde tempo.

Først og fremmest kommer man langt med materialer, hvis man bevæger sig en tur i skoven. Husk dog kun at samle til eget forbrug. Man må som udgangspunt tage nedfaldne grene, mås, kogler mv. Man må tilgengæld naturligvis ikke klippe gran af eller pille bark af træerne.. Man skal behandle skoven med respekt. Og der er rigeligt af materialer til at få lavet nogle flotte dekorationer af - ud fra det man godt må tage med sig hjem. 

Jeg selv elsker at gå i skoven.

Jeg fandt selv nogle fine grene med lav på, et hav af kogler og det fineste mås.

Det er en god idé af lade de fundne ting fra skoven ligge koldt og fugtigt til du skal bruge materialerne. Så holder det sig friskt længst.

adventskrans
jule bordet med adventskrans
materialer til adventskrans
adventskrans

MIN KRANS

Jeg har brugt en krans købt på en planteskole.ca 40 cm i diameter.

Nobelis gran, der skal faktisk bruges en del så køb et godt stort bundt

Så havde jeg tørrede hortensia blomster fra min egen have

Fra skoven havde jeg lav-grenene

Eucalyptus grene, et bundt fra blomster handleren

Så havde jeg også købt et bundt grønt blødt  enebær lignene noget (beklager ved ikke hvad det hedder men fås i Plantorama Vejle.)

Jeg brugte ståltråd til at binde kransen sammen med...

og lidt efter ligt puttede jeg noget af det forskellige grønne på og viklede ståltråden rundt om det grønne. Det var helt bevidst, at kransen ikke skulle være helt symetrisk i forhold til det jeg puttede på.

Lysene jeg valgte blev hvide lys. Det er jeg nok bedst til. Men vælg dem du synes der er de smukkeste og som passer ind i dit hjems farver.

Jeg har 4 små tal jeg har købt til at sætte på lysene. 

Til sidst lagde jeg noge lav-grene på tværs af kransen og satte dem fast med "hår nåle".

Kransen har jeg hævet lidt op fra bordet, ved at ligge den på en fin grå pokal. Det synes jeg letter udtrykket lidt. Pokalen er købt ved en have dame med grønne fingre i nabobyen.

Jeg er gået efter natur looket. I grå nuancer. Nobelis er lidt grålig i det og det samme med resten af det grønne. Så derved spiller det hele sammen med hinanden.

Pynten blev nogle små stjerner jeg havde fra sidste år, samt nogle nye små guld kugler.

husk altid at sætte pynten sådan i små grupper og helst i 3-5 eller 7 styks sammen... sådan en uskreven regel. Fordi de er godt for øjnene :-)

Det er også vigtigt for helheds udtrykket, at pynten eller grenene ikke stikker helt af ud over kanten. Det ser fint ud, når det ser naturligt ud. Og ligger samlet.

Jeg bandt grenene på kransen med grenene liggende i samme retning hele vejen rundt.

HUSK ikke at sætte pynten for tæt på lysene.

God fornøjelse, hvis du har fået lyst til at lave en krans. Jeg skal i hvert tilfælde prøve det igen.

DER DUFTEDE DEJLIGT I MIT ATELIER I DE DAGE JEG LAVEDE DEKORATIONER ON/OF

Jeg elsker, at jeg har et sted, der er perfekt til at lave dekorationer og andre former for DIY. Der er musik i højtalerne og der er højt til loftet. Jeg har et godt lys.. det er min lille verden. Alle der er kreative burde have et atelier. Men har du det ikke så køb noget maler plastik. Spred det ud på bordet inden du laver dine dekorationer. Det er gør bare oprydningen så meget nemmere, når du er færdig og der er grannåle over alt, at du så bare kan folde plastikket sammen og smide det ud. Og det skal være sjovt, at være kreativ

IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page