top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

EN BRÆKKET FINGER, EN NY KONGE & EN NY UDFORDRING TIL MIG

Januar 2024 er allerede skudt godt i gang. Vi lagde ud med en snestorm i begyndelsen af året, hvilket var lige det jeg ønskede mig. Ja, jeg elsker sne og ja, jeg ved godt sne deler vandene. Og nej, jeg synes da heller ikke, at det er sådan super fedt, at køre i sne, skovle sne mv., men det skal altså ikke afholde mig fra, at elske sne. Sne får mig til at føle mig som en 7 årig lille pige igen. Mit indre legebarn går bananes :-) Vinter vejr og kulde er i øvrigt super godt for mit hovedpine hoved. Det får haven til at ligne et postkort. Tilmed fik jeg lov til, at beholde familien lidt længere tid hjemme på matriklen efter nytår - også selv om de selvfølgelig skulle arbejde hjemmefra. Men jeg elsker at have selskab og kan godt lide at kræse om familien, når de er hjemme.

Jeg selv har fået lavet snelanterner/lygter og taget et hav af sne fotos. ( se nedenunder )

I aften har vi fået en snebyge igen, så det hele er dækket af sne igen - men ellers er der meget af sneen, der er smeltet. I dag tror jeg dog solen har skinnet i alles hjerter. Dronningen tog jo fusen på os alle og meldte hendes abdicering i nytårstalen. Vores alle sammens Dronning. Og i dag den 14. januar fik vi så tronskiftet. Jeg tror ikke, at det er gået nogens næse fordi, at Frederik er blevet Konge i dag. Medierne svømmer i royale fotos og opslag. Kong Frederik den 10. af Danmark. "Forbundne, forpligtet,for kongeriget Danmark"

hjemme hos os, har vi siddet og fulgt med ved skærmen. Hverken Peter eller jeg havde måske tænkt, at vi ville blive så rørstrømske. Men det blev vi altså i den grad. Det var også en historisk og smuk begivenhed. Det er som man siger på Landsholdet "en del af noget større" - sådan tror jeg mange af os har det og har haft det med Dronningen. Hun er en del af os, og vi ser hende som tryghed - en der har forenet os alle. Det er store sko Frederik skal udfylde nu - jeg tror nu, at han vil gøre det helt perfekt og på hans og Marys måde. Jeg tror at jeg er en større royalist end jeg troede jeg var - Dronningen trådte til det år jeg blev født, så hun er jo den jeg altid har fulgt - et stærkt forbillede for os alle. Gennem hele mit snart 52 årige liv.

I dag blev derfor en hyggelig familie dag på sofaen. En dag jeg vil huske.

Jeg har nu heller ikke haft energi til ret meget andet end at være i "stille mode" - i torsdags fik jeg medicinsk botox - jeg talte sammen, det blev til 29 stik rundt på hele mit hoved og ved mine kæber. Jeg får behandlingen på Skejby sygehus hver 3. måned. Det gør ondt synes jeg - godt nok er smerten kortvarrigt - men mit hoved reagerer på det og denne gang ret meget. jeg har et halvt ansigt, hvor jeg ikke har kunnet røre ved huden uden det gjorde ondt denne weekend. Mit øre gør ondt - og jeg har smerter rundt på hele hovedet. Og hortons hovedpinen har pint mig i denne weekend. Jeg ved dog - at det stilner lidt af igen botox reaktionenen - men hortonsen, tja den er der bare og er dum. Jeg har før talt om botox og ja for mig virker den lidt - og det "lidt" den virker tager jeg i mod med kyshånd. Min december måned 2023 var dog tålelig mht hovedpine anfald og det var dejligt. Det vil sige jeg var ikke hovedpine fri, men de anfald, hvor jeg går helt i sænk,udeblev. De udeblev lige indtil første dag efter nytår, hvor jeg ikke skulle noget eller havde planer. Det er sådan ret typisk... når først man slapper af så giver det plads til Hortons og jeg slap heller ikke for en omgang influenza. Sådan begyndte mit 2024.

Til gengæld fandt jeg ud af i dec, at min tommeltåt, havde været brækket siden 15. september. Så jeg er begyndt med ergoterapi, efter at en kirurg har tjekket tomlen på Horsens sygehus. Kirurgen har opereret i over 40 år og turde ikke operere min tommel. Så nu håber jeg ergoterapi kan vække tomlen til live igen... det går langsomt fremad. Men jeg kan stadig ikke bøje den. Og det er smertefuldt.

Vinter fotos fra 3. januar. ( se flere på Instagram og youtube

I december fik køkkenalrummet en ansigtsløftning. Der blev malet vinduer og sat gardiner op og væggene fik også en spand maling. Farven hvid er gennemgående - jeg elsker farven hvid. Hvid er for mig ro for øjnene, lyst og lækkert - og det er utroligt nemt at indrette, når canvasset er hvidt. Så er der nemlig plads til at få lidt farver ind i form af blomster og nips/pynt. Men hvidt og natur - det er lige mig. Om det var smart af mig at anstrenge mig sådan til at få det klaret inden jul - NEJ det var det nok ikke. Men selv en kronikker, har brug for at se synlige resultater udrettet af mine hænder. Så koste hvad det villle så kastede jeg mig ud i det. (betaler prisen endnu) men ja. Viljen vandt. Og hvis jeg selv skal sige det, så synes jeg, at det ser skide godt ud med gardiner. Jeg mangler stadig lige at sætte gardiner op ved terrassedøren. Der hang der jo i december en granguirlande, så dengang kunne jeg ikke lige komme til. Men snart sætter jeg også gardiner op der. Lige som i stuen, da jeg satte gardiner op der, så er det som om, at først nu er rummet færdigt. Vi mangler dog at male lofter over alt. men her må jeg uddeligere opgaven, det kan min nakke ikke holde til.

Jeg har flyttet rundt på nogle møbler her i januar også. Den store træ-reol vi havde i køkken alrummet er kommet over i mit atelier. Her manglede jeg mere opbevaring end det karlekammerskab jeg havde investeret i. Og de to møbler gik godt i spænd udseende mæssigt. I alrummet kom der til gengæld Aage Bruun reoler op (tidl reklame) til opbevaring af vinglas, slåle, vaser mv. - Selvom det er en midlertidig køkken løsning, så fungerer det godt. Vi skal have nyt køkken på et tidspunkt. Rummet føles kæmpe stort nu og det er lyst og dejligt. Jeg har fået mere lyst til at opholde mig i rummet. Nu overvejer jeg om der skal noget nyt på væggene i køkkenet, en ny plakat eller, om jeg skal i gang med et nyt maleri. Eller mulighed 3, at det skal være en bar væg. Måske med en større gren i vasen, som kan give noget spild op ad væggen. Hvad synes I ?

Vi har et stort køkken alrum - men meget få skabe, så opbevaring er lidt et tetris arbejde. men synes det her går an. Jeg har efterfølgende pyntet lidt med grene også og lys... Men da jeg har været en del hjemme i januar, har jeg ikke fået så meget forår indenfor endnu, i form af grene, tulipaner og forårs løg. Men det kommer, jeg skal bare lige lidt ovenpå. Energien kommer forhåbentlig igen sammen med lysere dage udenfor.

Aften foto, med lidt grene og et lys kommer man lidt mere i mål med indretningen.

I december købte jeg en del nye led lys, a la krone lys, så nu kan mine stager også få lys i - som er astma venlige. Jeg elsker lys og hyggen det giver, så jeg er glad for at det kan skabes med andet en alm stearinlys. Vi har stort set genopladelige batterier i alt. Og det er en god løsning. Specielt med mit forbrug af lys. Jeg købte dog nogle ekstra batterier i dec. for at have nok. Følelsen af at stå hurtigt med et batteri der ikke holdt ret længe og så skal smide det ud - den følelse af miljø svineri vil jeg ikke mere, når der er et alternativt. så fremover hedder det kun genopladelige batterier. Jeg synes også de holder længere tid.

Nå men som jeg skrev i overskriften, så har jeg givet mig selv en nytårs udfordring. Jeg har oprettet en YouTube kanal. Jeg er så småt begyndt at dele lidt - Dog har jeg måttet erkende at skal det blive godt indhold, filmet ordentligt og noget jeg kan redigere rigtigt i - så skal materialet være i orden ellers gider ingen sikkert kigge med. Og det skal være optaget så det er pænt og ordentlig at se og lytte til. Sådan har jeg det jo selv med de kaneler jeg har subscribet/abonneret på. I har sikkert selv været forbi YouTube og set noget som I er zappet hen over, hvis ikke kvaliteten er god nok. Så selvom jeg er godt kørende med min Iphone 14 MAX PRO, så vil jeg være mer prof. ;-)

Foto credit / SONY

Jeg har derfor købt et godt kamera. Kameraet er fra SONY - det hedder ZV-E10 og har en aftagelig linse med. Det er et skønt kamera specielt velegnet til VLOGGING - Det kan alt, smiler og jeg er udfordret, med min kort tids hukommelse. Men jeg vil lære det og jeg vil lære, at lave nogle fede videoer og fotos til Jer og mig selv - det kunne være DIY videoer eller videoer om indretning - Det kan også være I vil kigge med ind i mine daglige rutiner - se med i mit/vores hjem. Altså Vlogge.

Jeg synes det er fedt at formidle og jeg har sådan sat mig op til det. Og specielt nu hvor jeg har kameraet. Man kan kalde det en ny hobby/passion også og et mål for 2024, at lære og sætte mig ind i foto/videoens magi. Det handler ikke om at blive kendt. der er så mange Vloggere, og de gør det super godt. Det handler om at jeg gerne vil lære og jeg gerne vil have det ud til Jer, det jeg har at gi' af.

Det at skrive et blog indlæg, kan for mig godt være ret så krævende af mit hoved. Jeg taber let tråden og selvom jeg altid har stavet godt, så kan jeg efter jeg har fået kronisk hovedpine, godt være ret udfordret med at skrive også. Men jeg vil blive ved med at blogge også, når jeg synes, at der er noget at skrive om. Så det ene skal ikke udelukke det andet.

Så fremover vil der være en BLOG og en VLOG og selvfølgelig et website.

Husk du kan abonnere/subscribe på begge dele, uden at det koster noget. Men det vil hjælpe mig meget med at få mine ting ud til flere, hvis du abonnerer. og liker mv... du kender det...Og abonnerer du enten på min nyhedsmail her på bloggen eller på min VLOG - så får du også besked direkte, når der er noget nyt på vej. Det kan du i hvert tilfælde vælge at få. Så vær med fra starten. Søg på Karen Gravesen, så dukker jeg op på youtube - jeg har også et link sat på øverst på mit website - direkte linket til min kanal.

Lyder det ikke som en god udfordring.?

Jeg har som sådan ikke lavet nytårsfortsætter - jeg ved at jeg skal tabe mig - jeg ville gerne motionere mere hvis jeg kunne ect.... bla bla bla.... Det duer jeg ikke til - jeg har nærmere tænkt over, hvad jeg synes er vigtigt i mit liv - altså, hvad vil jeg gerne have mere af - opleve mere af og hvad behøver der ikke være mere af. Jeg har holdt sådan en lille MUS samtale med mig selv. Det synes jeg er en god idé at gøre. Og det holder mig på sporet af at få mere synliggjort hvad det er jeg vil. og ikke vil gå glip af. Mere handling og mindre tankevirksomhed. lyder det kedeligt eller kan du følge mig. ?

I skal ikke snydes for et lille tip i denne blog - har du lyst til, at der skal ske lidt hurtigt nyt i din stue, så begynd med at smidde et par nye puder i sofaen - det er en hurtig og nem løsning. puden du ser i stolen her er nyindkøbt i IKEA. Og det ændrer ikke meget på stuen som helhed . . men det er noget nyt til øjnene at fange og så koster det mindre end møblere om, for at få fornyelse.


Jeg håber du har nyt at læse med? Næste blog indlæg tænker jeg bliver fra mit Atelier, når jeg har fået rodet rundt med møblerne igen -

Skriv gerne en kommentar herunder, for jeg hører altid gerne jeres mening om det jeg skriver. Eller hører om jeres tips til bolgindretning mv.

Jeg vil gerne sige godt nytår til ALLE Jer der følger med her på mit website. Må året blive spændende og udfordrende på den gode måde, TAK for Jer.


Kærlig hilsen

Karen




87 views0 comments

Recent Posts

See All
IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page