ATELIER
ATELIER
ATELIER
OPSKRIFTER
OPSKRIFTER
PÅSKEÆG
BLOG
fedtebrøds småkager
JULESMÅKAGER
Ca. 50 stk
​
250 g. hvedemel
1/2 tsk hjortetaksalt
250 g koldt smør
125 g kokosmel
130 g sukker
​
Glasur / flormelis og lidt vand efter behov.
​
Bland mel og hjortetakssalt. Skær det kolde smør i mindre stykker og smuldr det i melet. Ælt kokosmel og sukker i, og saml hurtigt dejen.
​
Tril dejen i 2 cm. tykke stænger i bagepladens længde. Læg dem på bagepapir og med lidt plads mellem på pladen. De bliver flade under bagningen). Bag dem øverst i en 200° varm ovn, til de er lysebrune. Co. 10 minutter. Rør imens glasuren sammen. Den må ikke være for tynd.
​
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af (få minutter). Smør et tykt lag glasur på stængerne, mens de endnu er varme og skær dem i skrå stykker med en skarp kniv. Læg dem på en rist til afkøling.