ATELIER
ATELIER
ATELIER
OPSKRIFTER
OPSKRIFTER
PÅSKEÆG
ATElier
FASTELAVNSBOLLER
HJEMMELAVEDE
DE SMAGER SŠGODT !!​
EN OPSKRIFT JEG FIK AF EN SØD OVERBO JEG HAVDE ENGANG. TAK RITA.
​
500 g hvedemel
200 g smør/marg.
75 g gær
50 g sukker
1 tsk salt
1 stk æg
2 dl mælk
​
Forslag til fyld
Remonce / 250 g smør, 250 g sukker, 100 g makroner, blandes i en gryde og køles af.
eller du kan bruge marcipan som fyld.
Jeg bruger gerne de kage creamer, man lige pisker op med mælk - det er super nemt.
​
Glasur / flormelis og vand blandet til glasur. put evt lidt kakao i.
​
Lun mælken i en gryde - hæld mælken i en skål og opløs gæren her i - (mælken må IKKE være for varm) - jeg varmer ikke min mælk jeg rører bare gæren ud.
tilsæt alle ingredienser undtagen smør/ marg. som blandes i til sidst ( blødt smør) hæver et lunt sted i 30-40 min.
​
Rul dejen ud og skær nogle firkanter ca. 8x8 cm alt efter hvor store du gerne vil have dem. Put dit fyld på midten af firkanten nu kan du samle hjørnerne og pres så godt sammen så fyldet ikke løber ud. man kan godt pensle med æg for at det lukker bedre til. (jeg gør det dog ikke.)
Vend bollen således, at samlingen er i bunden af bollen, når du stiller den på bagepladen.
Jeg lader dem gerne lige efterhæve 10 min.
​
BAGES midt i alm ovn ved 200 grader i 12-13 grader.
Lad dem køle af og kom glasur på.
​
Velbekomme