top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

FRA SENSOMMER TIL NOVEMBER

Jeg har smidt måsen i sofaen og sidder med den bærbare for,at skrive et indlæg til Jer. Samtidig med ser jeg FCN-VB kampen på 9'eren. Kom så Vejle. Sidst jeg skrev, var i slutnningen af august. Meget er sket siden og alligevel intet. Forstået på den måde, at jeg har indrettet og dimset rundt i vores hjem og i mit atelier. Nye møblerer kommet til. Men samtidig, føler jeg ikke, at jeg nået ret meget af det jeg gerne ville, fordi min krop brokker sig på alle mulige måder. Men jeg vil nu alligevel vise jer lidt af det, jeg har rodet med, hen over sensommeren. Haven er lidt i hvile nu. Det der skal ske der, må ske til foråret. Jeg vil ligge min energi andre steder pt. - dog vil jeg lige vinter klargøre den store af vores terrasser. Det når jeg nok en dag, når vejret er mildt - håber på, at der kommer en solskinsdag snart.

Juleroser - elsker dem, den første er købt nu og står udenfor på mine bænk.

Vores lille terrasse/gårdhave, er stort set klar til vinteren. Der er højtryksrenset fliser og rydet op efter stormen. Note til mig selv, husk næste år, at få klippet elefantgræsset ned inden det stormer. Stormen havde simpelthen flænset græsset af og det lå overalt på vores grund. Flettet ind mellem alle krukker mv.. Vi havde blade fra træer der ikke gror på vores grund og ting var kommet flyvende hertil under stormen, som vi havde i oktober. Men der er rydet op nu. Der er stylet og jeg mangler kun et par grønne planter i krukkerne.

Jeg har købt ind til, at lave nogle små træer. Det er træer jeg har vist og lavet før. En kugle af skum/oasis, hvor der så kommer mos rundt om, og dernæst en gren i som stamme. Jeg har også andre juleprojekter DIY's, som I enten kommer at se her på bloggen, og hvis ikke, må I følge med på Instagram.

Bænkene på billedet har tidligere været hvide. Men malingen var afskallet, så de har fået nyt liv, med en slibning og et godt lag nyt sort maling. Så nu kan de sagtens klare flere sæsonner i haven.

Græskarene får lige lov at pynte et par dage endnu.

Nogle af blomsterne i krukkerne blomstrer endnu og har gjort siden i sommers. Men jeg kan godt se, at de er ved at være afblomstrede nu. Men temperaturene og vejret dette år har jo også været lidt anderledes i år. Nogle blomster har blomstret tre gange i vores have. Lige nu står der også en valmue og blomstrer - hvilket er lidt besynderligt her i november.


Jeg har to oliven træer. Mht dem, jeg har lige et spørgsmål til Jer (I kan svare i kommentar feltet under denne blog.) Hvad gør I med jeres oliventræer i vintersæsonnen? pakker I dem ind, eller lader I dem bare stå, som de er - eller hvordan. Jeg har selv haft held med bare at lade dem stå ude. Men er lidt i tvivl i år. Det kommer selvfølgelig an på, om det bliver en hård vinter med meget frost eller ej.

I det hele taget har mine planter groet godt i år både udenfor, men bestemt også indenfor. Herunder kan I se min avokado plante - Hjemmedyrket - jeg synes den er fin. Den kommer aldrig til at bære avokadoer, men det er også bare sjovt, synes jeg, at få noget til at gro, fra frø, nød eller som her fra en kerne.

Nå men noget andet er. Jeg har været i tvivl om, hvad min indretnings stil hed. Nogle møbler er gamle - nogle er nye, nogle er loppefund, nogle ting og møbler er ret nordiske. Alt i alt er det hele godt blandet. Men altså, nu fortæller jeg mig selv, at jeg synes jeg har en Nordisk Parisienne stil med Cottage vibes. Eller måske skulle jeg skrive, at det er den stil jeg sigter efter. Og du må godt trække på smilebåndet. Men parisienne stilen er som jeg har forstået det. Klassiske møbler, men stylet med enkelte nyere designs, for at stilen ikke bliver som tung og gammeldags. Ret mig hvis jeg tager fejl. Og nej, min stil er ikke gennemført....


Klassisk, romantisk og vintage, der møder nyt, enkelt og lyse lette farver. Og når jeg taler farver, så er det hvid, sort og naturlige faver og materialer. En farveskala jeg aldrig tror vil gå af mode. Nogen tænker øv hvor kedeligt, jeg tænker ro og fred for mine øjne - og det er vigtigt for mig. Jeg kan vældig godt lide farver. Jeg har`bare ikke lyst til, at omgive mig med mange farver. Jeg har dog gennem tiden afprøvet flere farver af på væggene. Men jeg vender altid tilbage til den hvide på væggene. HVID er også en farve. Jeg kører ikke helt linen ud og ikke har faver i vores hjem. Der skal være plads til ting, som vi holder af også. Det er jo også vigtigt ens hjem er personligt.

Jeg viser Jer lige et par billeder herunder, der ret godt beskriver det jeg falder for ved den franske parisienne stil. Fotos' er lånt fra Pinterest. Pinterest er altid en god hjælp, når man vil finde løsninger på indretnings projekter og ting man har idéer om, men som man måske ikke helt ved, hvordan man skal gribe an. Man kan ofte spare penge,når man finder nok inspiration inden, man selv kaster sig ud i at indrette - Det jeg mener er, at så får man ikke købt for mange ting, som ikke rigtig passer sammen og som så ender i et skab. Jeg leder efter et spejl som på fotoet. OK jeg skal også lige spare lidt op til det. De spejle er ikke helt billige.

Drømmer...

Det er smukt og elegant. Og nok har vi højt til loftet i vores hus. Men udsigten, den halter lidt i forhold til ovenstående billede. Men når alt kommer til alt, så er det også ligemeget hvad min stil hedder, bare jeg/vi synes vores hjem er hyggeligt at bo i. En tryg base. Uden at jeg skal komme for meget ind på det, så er der nok i verden i denne tid, der ikke har tag over hovedet. Men det er en anden historie.

Skrivebordet er et bord jeg fandt på Facebooks marketplace. Det var et fund til prisen og manden jeg købte det af, var så flink at levere det hos mig i Lindved mod betaling. Min fiesta kan deværre ikke rumme så store møbler og Peters Polestar heller ikke - og ingen af os har træk på bilerne.

Jeg synes bordet er vildt pænt, men det har også en funktion, hvis man gerne vil sidde og skrive og være sammen med familien samtidig med, så er det muligt. Jeg synes bordet klæder vores stue godt. Nu skal jeg så lige løse opgaven med, hvor juletræet skal stå når det ikke kan stå på sin vanlige plads.

Endnu et møbel har fundet vejen hjem til mig. Et stort Karlekammerskab. Jeg viste allerede skabet i mit seneste indlæg. Men synes lige, jeg vil dele det igen. Jeg har virkelig fået mig et godt skab, der kan rumme enormt meget uden, at det er proppet og uoverskueligt. Det gør unægtelig noget for helheden i mit atelier, at der ikke er noget rod at se på. Det hele er gemt væk i et skab. Faktisk er jeg på jagt efter et skab mere. Enten skal det ligne dette eller også skal det være et andet rustikt skab jeg maler på, så det kommer til at passe ind.

Jeg kan godt lide de fine løver, der er ved grebene. Det er også et godt køb. Jeg kan se karlekammerskabe spænder vidt prismæssigt. Jeg gav 800 kr plus 200 kr til ham der leverede det til mig. Andre gange tager folk 2700 for et lign skab. Så hvis man venter længe nok, så kan man altså gøre nogle gode genbrugsfund på nettet.

Mit Atelier er i konstant forandring. Jeg får hele tiden nye idéer til, hvordan jeg synes det skal se ud. Men på et tidspunkt, snart forhåbentlig, kommer jeg helt i mål med indretningen i mit Atelier. Og så skal der laves keative ting i stedet. Det glæder jeg mig til.

Der er blevet plads til tørrede blomster og bånd, gavepapir, små poser og konvolutter i min reol fra Home Antik og Kitch, Mølvang Jelling. Det er skønt, når man ikke skal lede efter sine ting. Og det hjælper også på, at der ikke bliver rodet. Smiler, nogen kalder det dog organiseret rod.

Jeg fik en idé, om at lave perlearmbånd. Faktisk har jeg lavet så mange, at jeg synes det kunne være sjovt, at sælge nogen af dem. Jeg har jo ikke lavet nogen webshob, men du kan se dem i highligts på instagram. Jeg tager 120 kr for et sæt betsående af 2 eller 3 armbånd.. Det er inkl. porto - sender med post nord. Så skriv endelig, hvis du skal have et sæt. Sælges bare på hobbyplan. Min hjerne kobler fra med at lave armbåndene - Lidt ligesom når jeg går i haven. Der er bare det, at det ikke er så hårdt som at gå i haven. Så det er en dejlig ny hobby.

Der er kommet nogle kasser op på væggen i mit Atelier også, som fungerer som hylder til nips og potteplanter. Jeg er stadig på udkig efter franske skodder og en fransk dør med hylde, som skal være hvor hylderne er nu. Men lige nu er det fint med kasserne. Inde i mit hoved ved jeg lige, hvordan jeg gerne vil have det til at se ud - og hvilket mål jeg har at gå efter.


Skønne grønne planter...

Mit Atelier / orangeri

I stuen er der kommet gardiner op. Jeg har haft store overvejelser om, hvor vidt vi skulle have gardiner. Vi har tidligere haft foldegardiner. Men jeg synes de reducerede så meget af det gode lys. Vi har fire vinduer i stuen, så der er et godt lys ind i stuen altid. Nu hvor jeg har hængt gardinerne op, er jeg slet ikke i tvivl mere, jeg og min familie, er glade for den hygge det giver og det er som om, at nu blev stuen endelig færdig. Jeg skal lige finde ud af, om jeg vil have gardinerne "syet op" eller de skal ligge hen ad gulvet som de gør lige nu. Først skal de vaskes, for gardiner krymper altid lidt. Så læg aldrig gardiner op, før de er vasket. Mine er færdigsyede - de er købt i Jysk og de kan hænges op på mange måder på gardinstangen. Jeg har valgt at gardinerne skal hænge på løbegangen. Det var en af de bedre idéer jeg har fået i år. Nogen gange får jeg jo også idéer, som ikke behøver blive omtalt her, smiler.LIDT FOTOS FRA STUEN


View gennem stuen

Et lille hurtigt DIY projekt er også blevet til. Jeg har lavet en reel om hvordan, som du kan se på instagram. To syltetøjsglas blev til to små fyrfadsstager. De blev beklædt med servietter og lidt snor og wupti så har man et par stager, som kun koster den energi, man har lyst til at ligge i projektet.

Snart håber jeg, at jeg kommer til at lave flere print, som på fotoet herunder. Men der er jo også en højtidelighed forude. Så jeg kommer til, at julehygge i mit atelier. Så jeg ser lige hvor meget jeg når, af alt det jeg gerne vil.

Jeg skal tænker juledekorationer på en anden måde i år. Min astma kan ikke ret godt sammen med levende lys, så jeg vil prøve, at lave astmavenlige dekorationer. Der vil også blive lavet en med alm lys. Men jeg er gået i tænkebox. Jeg begynder tidligt med at tænke julen ind i vores hjem. Og jeg kan se på min instagram, at andre der er kronikkere ligesom jeg, har det på samme måde. Det er rart at fordele arbejdet lidt og undgå julestresse. Så julen sniger sig hurtigt ind her..

Det første gran er købt

Det dufter allerede af gran i mit Atelier og fyren på billedet her under er også ny indkøbt. Jeg har ellers ikke kunnet se meningen med nødeknækkere, ind til for et par år siden. Men nu synes jeg de passer fint ind. Sådan kan man forandre smag gennem årene.

Jeg håber du har læst med så langt, på mit lidt rodede indlæg. Jeg kunne have skrevet meget mere, men min tommeltot skal til tjek i morgen, den er jeg kommet til skade med, for noget tid siden og jeg kan ikke bøje den endnu. Burde nok være gået til læge lidt før. . . så jeg må hellere skåne den og taste mindre - derfor er der også mange fotos i denne blog frem for tekst.


Husk at subscribe på min blog og husk også, at nyde efterårets farver, der skifter så smukt derude nu. Der kommer helt sikkert snart noget nyt på bloggen, julerier . . . Så til da pas på hinanden og skriv gerne en hilsnen i kommentar feltet.


Kærlig hilsen

Karen
48 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page