top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

HAVEN HOLDER FEST I JUNI

Jeg tror ikke det er gået nogens næser forbi, at det har været og stadig er ret tørt derude i haverne og i naturen generelt. Forleden fik vi en lille regnbyge. Men så i dag.. ja, jeg vågnede ved, at det regnede ind ad soveværelsesvinduet 6:50 - Faktisk stod det ned i lårfede stråler. Jeg skal lige love for, at det regnede. Vi har sådan en smart home weather station / en vejrstation - den er vi super glade for. Den viste ret hurtigt, at vi havde fået knap 19 mm. regn. Vi fik mere efterfølgende. Skønt og haven havde sådan brug for det. Men der skal nok mere til, før det rigtigt opvejer den seneste mangel på regn. Er man gammel, når man ønsker sig regn til ens have? Smiler... Anyway, regnen kom og så voldsomt, at jorden ikke kunne nå, at trække vandet ned i jorden. Men den kom, og alt regn er velkomment.

Det lidt uperfekte blomsterbillede her ovenover, viser lidt om havens 'af og til tilstand'... jeg har vandet, men ikke hele tiden. Og det kan man altså godt se, rundt om i haven. Det værste synes jeg er, at allerede sidst i april slog jorden revner under vores to æbletræer i haven, pga meget lidt nedbør. Vi har ler-jord og når det tørrer så sprækker det.

Pt. er nogle af hullerne/sprækkerne så store, at man kan stikke fingrene ned i revnerne. Og i går da jeg lå i hængekøjen, under æbletræerne, der faldt nogle af de små æbler ned i knolden på mig. Heldigvis er der mange tilbage. Inden der nu går vejrudsigt i hele mit blogindlæg. Så tænker jeg alligevel - at det er ikke helt godt klima mæssigt, at vi får disse her perioder - ved ikke om man kan kalde det ekstremt vejr. Men jeg synes det er tankevækkende.

Jeg føler at maj måned fløj afsted. Og det var lidt som om, at foråret kom lidt bag på mig. Ved ikke om jeg var lidt langsom til, at komme ud af mit vinterhi. Men før jeg fik set mig om dette forår, så var både anemoner, tulipaner, syrener og lupiner afblomstret. Det har selvfølgelig også noget at gøre med tørke, at blomsterne havde så relativt kort levetid. Men det går stærkt derude.

Nu pauser jeg lige tiden lidt her, og forevigere jer med juni måneds billeder fra vores have.

Der er renset fliser igen i år med en højtryksrenser På billedet her ser det fint ud, men ugen efter havde ukrukket fundet sin vej op igen. Vi skal have noget ukrudts hæmmende sand på igen og vi bliver nok også nød til lige at kommer over det inden igen, med renseren. Jeg vil gerne have, at det står skarpt. Billedet er fra vores største terrasse - den som er ca 90 kvadratmeter. Jeg har flyttet lidt rundt på vores bænke, og synes at de her trellebænke gør sig godt her. Her står der også have møbler som vi spiser ved (dem kan I ikke lige se på fotoet) - Det er god plads her. Det er også her jeg drømmer om, at der skal være et drivhus - et orangeri - eller noget overdækket. Bare et eller andet, der skriger på, at man kan slå sig ned og slappe af.

Det er også på den store terrasse, at jeg har min franske stol til at stå. Og det er her, at alle havens fugle sommeren igennem drikker vand. Jeg håber vi får besøg af et pindsvin i år igen, nu må vi se.

I år har jeg indhegnet vorest ribsbusk, så Milo vores hund ikke letter ben op ad den. Der er rigtig mange ribs på busken i år. Det har solsortene også fundet ud af. Til efteråret vil jeg have flere frugtbuske og så skal jeg nok også have et eller andet, der kan dække af for fuglene næste år. Hvis jeg skal have lidt gavn af bærene. Måske har I nogle tips herom.

Havearbejde er hårdt, og min bedste investering til dato i år, er en hængekøje. Tænk at det er så lækkert, at ligge der og slappe af. Men ja, det er det. Nu snakker vi om, at få flere hængt op, for der er kamp om den hængekøje. Vi har bare ikke flere store træer så det må blive noget pergola- agtigt den skulle hænge i så. Uh jeg kan se det for mig med et bålsted og hængekøjer. Haveplaner og idéer har jeg mange af. Kender I det?

Fugleburet har fået en omgang spraymaling. Nu kan den lidt igen. Jeg synes det er sjovt at finde ting til haven, som kan skabe lidt fokus punkter. Noget som ikke nødvendigt vis er uderums-agtig, men som er med til, at give uderummet noget hygge og få en stemning frem. Jeg ville jo gerne lave sådan en fransk have. Men det gør man jo ikke over natten. Heldigvis koster det ikke noget, at drømme om springvand, orangerier med ternede gulve og vinranker. Og jeg suger viden til mig også ganske gratis på you tube.

Når jeg skriver i overskriften " haven holder fest i juni måned". Mener jeg - Alt springer ud og der er et hav af blomster i haven. De mest duftende, er de to forskellige jasmin buske vi har. De dufter forskelligt - egentlig synes jeg de dufter af tyggegummi. En ting er sikkert, det er en fantastisk duft, der spreder sig i hele haven her i juni.


Jasminerne er ikke alene om, at dufte. Hylde-blomsternes duft spreder sig også. Det samme gør alle de fine roser. Specielt min to-farvede rose, er helt fantastisk. Den dufter lidt ligesom hybenroser bare kraftigere. En buket af dem indenfor - så har man også hurtigt en skøn duftt indenfor.

Jeg har i en lang årrække ønsket mig roser til haven til morsdag. Dels fordi jeg gerne ville have et fyldigt rosenbed og dels fordi en buket visner - men en rose i haven, har man år efter år. PS jeg kan altså også godt li' en buket blomster. Men synes stadig idéen er god. Den tofarvede rose er en klatrerose. Den har tidligere konkurreret lidt om pladsen på rionettet, sammen med min store klematis. Men clematissen har haft en svær begyndelse i år. Dog skyder den fra bunden og er på vej tilbage. Men det betyder at rosen har haft plads til at folde sig rigtig flot ud i år.


Små detaljer med roser.

For første gang, har jeg købt tomat planter. Indtil videre ser det ud til at de kommer fint. Der er blomster i dem. Jeg husker at nappe skuddene af og vande dem godt. Den meget varme er helt perfekt til tomaterne. Og jeg glæder mig for vild til, at se om jeg kan få bare en enkelt tomat ud af det. Duften af tomat plante, er sådan en duft, der vækker barndomsminder. Jeg har haft hyggelige aftener i vores drivhus, vi havde da jeg var barn, hjemme hos mine forældre. Gode snakke, men tomaterne blev vandet om aftenen, solnedgange og korne der bølgede omkring drivhuset.

Kender I det, at en duft minder en, om ens barndom?

Da jeg stod og ville købe tomater, blev jeg også klar over, at en tomat ikke bare er en tomat. Hold nu op, der er mange forskellige slags. Små og store, me chilli, brune, gule, grønne, stibede... Det var jo et rent tivoli. Men altså jeg gik hjem med "helt almindelig tomat". Og tænker at en friluft tomat som er helt almindelig, måske også var den der havde de bedste odds for at lykkes i det danske klima.

Normalt i min indretning indenfor, hælder jeg jo noget til sort/hvid og natur. Men altså udenfor, mht. blomster, så må der gerne var knald på. Om end jeg godt ved at alle mine yndlingsblomster er hvide. Men tjek lige her. Bliver man ikke lidt glad i låget, af alle de farver.? Humlebierne er i hvert tilfæde aktive i de skøne farvede blomster.Den lilla petunia dufter rigtig meget

Lavendler er et must i min have.

Aner ikke hvad denne hedder, men se lige en smuk plante. Svirre fluerne er helt vilde med den. Og det er jo egentlig OK, så er de der, i stedet for at være ved havebordet, hvor man sidder.

Fornemmer I et farve tema i år.. Ved fordøren har jeg valgt det kun skal være oliven træer og lilla blomster... Jeg synes det er blevet så pænt. Det er et af mine yndlings spot i haven. Det lille arrangement her står ved vores indgang og her har vi en lille terasse. Det er der vi opholder os mest når vi er ude. Der er hyggeligt, der er lå og solen skinner der hele dagen lang. Det er også en ligesom en lukket gårdhave der, så jeg prøver at få den samme stemning fundet på den store terrasse også, men der skal altså en del til af decor mv. til at "møblere" så mange kvadratmeter.

Jeg er vild med hostaer - og vil gerne have flere i haven. Til nu har jeg to forskellige slags. Men det er en skøn plante. Denne her er blevet ret stor på kort tid.


Mit hoved har drillet meget - pga hovedpinerne. Så jeg fik sået meget sent. Men tænker så har jeg bare blomster stående i sensommeren også. Det er sjovt nok sket før. Jeg har sået kornblomster og brydeslør og så dem der hedder jomfru i det grønne, dem som er pæne at tørre som frøstande.

De gule blomster er ukrudt, men ukrudt, kan også godt være pænt. Jeg sætter i hvert tilfælde både blomster fra skvallerkål og de her i vaser indenfor. Så noget ukrudt, får lov at blive stående.

Det var et lille kig ind i vores have her i juni måned. Vi har ikke en stor have. Vi har heller ikke sådan en perfekt have. Men vi har en have med muligheder. Nogen steder begynder vi foarfra, andre steder er jeg godt tilfreds, med sådan som det er. Det jeg godt kan lide, det med at have en have, er at der altid er forandring. Jeg følger nogle skønne profiler på Instagram. De har virkelig styr på det, med deres haver. Jeg tror godt selv de ved, hvem jeg tænker på, for jeg følger nogle ret tæt og suger viden til mig, så tak til jer for god inspiration. Åh der er virkelig så mange steder man kan søge viden om haver, så det kan være svært at vælge, hvilken stil jeg vil gå med. Men jeg tænker stadig Frankrig i norden - agtig...

Tallerknerne er fundet på genbrug, og jeg bruger dem som underskåle til mine potter. Det er ikke en idé jeg kan tage credit for. Men det er en nem måde, at få lidt personligt ind i indretningen af uderummet ind. Du kan næsten finde de her tallerkner alle steder - jeg tror jeg gav 10-15 kr pr stk.


Nu vil jeg sige tak fordi du læste med. Jeg tænker der kommer lidt mere have nyt i løbet af sommeren. Jeg ved i hvert tilfælde, at der kommer et lille skriv om mit DIY havebord mv.

Min nabo siger, " at hvis græsplænen er sveden af, så ved man, at det var en god sommer".... Det bliver en god sommer så. Godt med gode naboer.


De beste sommer hilsner til Jer,

Karen

33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page