top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

PALLE DIY TIL HJØRNE I HAVEN

Der er kommet et nyt roligt hjørne i haven. Egentlig er det et lidt kedeligt grønt og tørt hjørne. Ikke meget har lyst til at gro der. Faktisk kæmper selv græsset for at gro der. Men nu har jeg kastet lidt krea kærlighed efter det hjørne i haven. Jeg var tilfældigvis i et byggemarked - og så spottede mine øjne denne skønhed af en hængekøje.

For ca. 13 år siden plantede jeg to æbletræer. Nu er de store nok til, at kunne bære os i en hængekøje. (Også uden at træerne bøjer) smiler...

I byggemarkedet havde de også et ophængningssæt. Tak for det. Det gør det hele lidt nemmere at komme i gang med, at hænge køjen op og sikrere, når man lige kan gå til opgaven uden besvær msed ført at skulle finde nogle tov og karabinhager der kan holde,

Rart at man ikke ryger på ryggen, når man ligger sig i køjen. Det havde jeg i hvert tilfælde ikke lyst til med min krop. At jeg så lavede en 180 graders vending, første gang jeg prøvede køjen af, er en anden sag og ikke køjens skyld. Jeg kiggede rundt og var glad for ingen af naboerne var i haven den dag. Og så fik jeg et grineflip. For det måtte have set sjovt ud.

Nu har jeg fundet teknikken til at komme op og ned af køjen. Slet ikke så svært... det er bare lidt balance teknik, der skal til. Så går det som en leg.

Ser det elegant ud? Nej, men den hængekøje er er, efter min nye sofa, den bedste investering jeg har lavet i år ti dato. Jeg ligger så godt der og slapper af. Og det er meget afstressende bare at ligge der og kigge op på skyerne og æblegrenene.

Jeg manglede dog et eller andet. Når nu man ligger der og slapper af, er det også meget rart, at kunne stille noget fra sig. Et blad, en vandflaske mv.. Så jeg kiggede mig omkring, for at finde ud af, om jeg kunne finde et bord. jeg ville købe, til at stå ved siden af køjen. Men så kom jeg i tanke om en palle vi havde stående. En palle der har sådan en lækker sol-afbleget farve.. Den manglede kun nogle ben, så jeg brækkede en anden palle fra hinanden. Savede nye ben. bankede de gamle søm ud og skruede de nye ben på pallen jeg ville bruge som "bordplade" Det er en god idé, at bruge tre skruer til hvert ben minimum, så bliver det mest stabilt. Paller kan bruges til meget. Og her var det oplagt, at bruge pallen som et bord.


En af dagene sætter jeg også et brædt på vandret på siden - ikke for at det bliver stabilt af det, men for, at det ser mere fuldendt ud og pænt ud. Jeg har fundet en ny side af mig, der bare elsker at bygge noget i træ. Inden nogen tænker - nå har hun ikke hovedpine mere? - så jo altid altid... men jeg kan ikke altid sidde i en stol og glo.. af og til, er jeg nød til, at se noget blive til, skabt af mine hænder. Man kunne kalde det en tilfredstillelse, med bivirkninger. Men sådan er det for mig. Nogle gange er bivirkningerne større end den glæde der er ved det jeg får lavet. Men for det meste så er de dejligt håndgribeligt, at se nogle DIY idéer blive til virkelighed. Og jeg har mange idéer.

Når nu man som jeg, er så glad for at indrette. Ja så gik jeg lige i gemmerne og fandt et lille metal fad til vand. Et syltetøjsglas fik lidt maling - og sådan har du en hurtig vase og jeg havde lidt muslingeskaller og træstykker samlet op på stranden. Jeg havde nogle strandsten og jeg havde fyrfadsstager.

Så alt i alt har det ikke kostet mig en krone, at lave lidt styling på bordet. Jeg kunne sagtens have købt nogle nye ting. Det skal ikke være brugte eller fundne genbrugs ting. Men når nu, at det er brugte ting, så er jeg ude over det, at jeg vil blive ked af det, hvis "vasen" skulle vælte i blæsten. Eller hvis en kat skulle komme forbi og ødelægge noget. Det sker jo.... Og det sker også at der i vores familie stadig bliver spillet fodbold på græsplænen... Så det vil være dumt at stille arvestykkerne på et bord på denne græsplæne.

Træstykker fundet på stranden og fyrfadsstager fra en genbrugsbutik i Egtved.

Blomsterne er fra haven. Lige nu står begge vores jasminbuske i fuldt flor. Desværre i dag, da det regnede, blev mange blomster slået af. Men regnen gør godt. vi fik ret hurtigt 19,9 mm og der er kommet mere, efter at jeg tjekkede. Det var lækkert at ligge i hængekøjen i aften og så dufte jasminduften fra grenene i vasen. I det hele taget så dufter sommeren bare godt. I dag hvilede efter at det havde regnet. Duften af tung varm jord, noter fra roserne i haven og så jasminerne. Uh det var lækkert. Det ar lige før jeg faldt i søvn. Men en due sørgede for det ikke skete. Men det var et dejligt hvil.

Fadet er rustent, jeg ved det godt. Enten gider man jo noget så rustikt, eller også synes man nok, det er noget gammelt bras, som skulle med på dump'en. Genbrug kan dele vandene. Intet er forkert eller rigtigt. Jeg synes bare man skal prøve af, hvad man synes giver den stemning, som man ønsker. Jeg er jo til en go' blanding af nyt og gammelt. Og der gemmer sig en drøm om, at lave en fin fransk have. Jeg drømmer og visualiserer og lige der i hængekøjen popper idéerne op og drømmene får frit spil. Fadet kom flyvende hertil under stormen Bodil. Så kære naboer, hvis I tænker "ov det ligner mit fad" så er den mulighed der. Sorry... men I kan komme forbi og få en kopkaffe i stedet for... for fadet det har jeg taget til mig.

Bordet er råt og rustikt. Ikke et bord man tørrer af med en klud.

Perfekt / uperfekt. I vores have skal alt ikke være perfekt. Og det er det bestemt heller ikke. Men det skal være hyggeligt. Og jeg kan li´ at finde ting, som man kan få øje på, når man kigger hen over blomster og rundt om i haven. Ting som på finurlig måde giver mening, når de bliver sat sammen.

Fødderne op, vind i ansigtet

En Ikea stol har også fundet vej til skyggehygge hjørnet. Jeg ved ikke om du kan bruge idéen, med dette hjørne. Men jeg laver denne blog, fordi jeg gerne vil dele, at det ikke kræver det store, at lave noget hyggeligt uden at det koster en bondegård.


Tak fordi du læste med.

Er du på insta, og har lavet noget med paller så tag mig endelig, så deler jeg gerne videre..

Synes det er så fedt, hvis vi kan inspirere hinanden


Kh. Karen

47 views2 comments

Recent Posts

See All

2 comentarios


Louise Frank
Louise Frank
26 jun 2023

Ser super fint ud og dejlig info at man kan købe ophæng i byggemarkeder. Det har nemlig afholdt mig fra at købe en hængekøje tidligere. Hvor er din hængekøje fra?

Me gusta
Karen Gravesen
Karen Gravesen
26 jun 2023
Contestando a

Hej Louise, både hængekøje og ophæng er selvbetalt fra Silvan i Vejle. Jeg tror også jeg havde givet op, hvis jeg selv skulle finde noget der er sikkert nok. Ophængets materiale ligner det samme som sikkerhedsseler i biler er lavet af. God fornøjelse. God aften, kærlig hilsen Karen

Me gusta
IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page