top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

KOM MED INDENFOR HOS ANJA

(intro) Her kommer første gæsteblog af forhåbentlig mange. Jeg spurgte Anja, om hun havde lyst til at være gæsteblogger og hun sagde heldigvis ja. Jeg skriver heldigvis, for jeg synes Anja og hendes familie har sådan et skønt hjem. Med fine detaljer og modet til, at bruge farver mv. Samtidig er Anja god til, at sætte ord på, hvorfor hun gerne vil bo som hun gør.

Anja er et af de sødeste mennesker, jeg kender. Vi har jeg lært hinanden, at kende igennem Danmarks Patientforening for Hovedpineramte, som ambassadører. Siden hen er vores venskab vokset og vi "mødes" ofte på Instagram og klarer "verdenssituationen". Jeg håber I vil læse med og tage godt imod dette bloginlæg. Stort tak til dig Anja, fordi du brugt din tid på, at lave det fine indlæg. På intagram finder du Anja under navnet @mit_refugium


Gæsteblog, af Anja EleonoraVi, bestående af mig, min kæreste og mine 2 teenagedrenge på 13 og18 år, bor til leje i et nyt rækkehus på 125 kvm , bestående af 4 soveværelser, stor køkken alrum ,et bryggers og 2 badeværelser.

Den oplagte indretning af boligen er en afdeling med 2 børneværelser, et toilet med bad, stort køkken/alrum bestående af køkken, spiseafdeling og Stue. Stort Soveværelser med eget badeværelse, et kontor. Sådan startede vi og sådan er de 13 andre huse på vejen i hvert falde indrettet.Men det store køkken alrum føltes herhjemme som en stor banegård, med teenager i huset, der kommer og går pg forskellige spise og vågne tider , og jeg der lever med kroniske smerter og har brug for en del ro og tid til hvile. Så det fungerede ikke og vi besluttede at indrette om.


Jeg satte nærmest alle vores møbler til salg og de blev solgt på en weekend og så gik vi igang med at tænke en anderledes indretning i en type bolig. Hvordan kunne vi indrette et hjem der opfyldte vores behov.Vi elsker serier, og se film, men ikke på en banegård og samtidig, er vi begge kreative mennesker, og vi manglede plads til at udfolde os. Så vi forsøgte at tænke en anderledes indretning i en type bolig.

Kontoret blev til Medie Stue og køkken alrummet er nu med køkken og spiseplads, en kontor/krea afd. Og et hyggehjørne med lille sofa.

Resten er som det nu er.

Men nu skal drengene eller vi ikke tage hensyn til hinanden hele tiden. Der er plads til vi i stuen kan være kreative , forlænge bordet og drengene kan holde Lan eller fest uden vi som sådan forstyrre hinanden. Samtidig er der en følelse af at hele huset nu er for alle og ikke delt op i ungdom og voksen. Det liv der nu er i køkken alrummet er nu ikke længere uro men liv.

Farver:

Alt i sådan et nybyggeri er hvidt. Væggene hvide, hårde hvide vare er hvide, skabene og alting forsvinder ligesom i rummet.

Vi trives ikke i det. Der må gerne være en kant og de ting vi fylder vores hjem med skal gibe en følelse af "det gør mig glad" Samtidig er det vigtigt der i nogle rum er mere ro. Feks i medie stuen, hvor fokus er at nu sætter vi os og nyder en god film eller lytter til en god plade, uden uro.

Køkken/alrum/krea afd skal gerne inspirere og fyldes med farver. Jeg elsker farver og kontraster. Kontraster både i farverne men også i former feks.


Den orange og gul stribede væg med lige streger og runde lamper, hvor jeg kan sidde med en kop kaffe imens huset summer af liv, for det rum er som regel altid fyldt med liv.TV stuen med ro på farverne men stadig en kontrast imellem gammelt og nyt og der er små "stilleben" med farver, her og der.
Jeg elsker også kontrasterne imellem gammel og nyt og vores hjem består af lige dele nyt og genbrug. Jeg syns det giver en varme og en sjæl i huset. Feks har bye hvide ikea skabe fået gamle grønne glas greb.. osv.
eg kan også godt lide at lave om, og indimellem får jeg nok af én farve. så I stedet for at give alle vægge farve, har jeg også skabt farverne ved hjælp af ting, møbler mm. Dem kan man hurtigere skifte ud, end at male vægge hele tiden og så er vi også begrænset af at det er et lejemål med "regler"Det er vigtig for mig at mit hjem er et dejligt sted at være, da jeg bruger oceaner af tid hjemme pga mit liv med kroniske smerter og den følelse mærker jeg endelig og nu i alle rum. Der er ikke længere nogle rum der bare fyldes med rod og man lukker døren til. Selv krea skabet er ryddet op og med dymo mærkater på alle ting. Der er sorteret og ryddet op. Alting er lige til at gå til.

Kreativiteten har fået lov at blomstre og der er skabt plads til os alle på en ny og anderledes måde. Samtidig har alle rum nu en funktion, feks er det nemt at være kreativ når det hele står til rådighed uden det er et rod .

Jeg trives nemlig ikke i rod og det er lykkedes os, at skabe kreativitet, men orden.

Farver uden kaos og varme i et ellers koldt hvidt hus ♥️


Venlig hilsen

Anja
72 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page