top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

"GLIMMER - REGLEN", NYTÅRS TANKER & SNE

2020... Jeg hungrer måske ikke efter, at skrive om sidste år. Det synger ligesom ikke på tungen. Men det var ikke kun et skidt år. Det synes jeg i hvert tilfælde ikke. Vi havde bump i vejen i 2020. Men vi havde også skønne øjeblikke med ro, fordybelse, grin og familie-tid. Og når man har en søn, som går 9. kl., så ved man godt, at ind imellem, kunne det være rart lige, at stoppe tiden lidt og spole tiden lidt tilbage... til sofahygge og disneysjov, lego - byggeri mv... Og ja sofahyggen var tilbage. Kvalitetstid, måske en floskel, men jeg synes det var en gave. at være sammen som familie. Køre ture ud i det blå. Vi var sammen på en anden måde. Og vi var faktisk gode til det. Det er vi stadig...Men der var savn og besværligheder, det har der været for alle, på den ene eller anden måde.


Nytårs aften 2020


Nu har vi taget hul på et "SPRIT" nyt år, 2021, og jeg har nye tanker og idéer om, hvad der gerne må ske i det nye år.

Kender I bogen som Hella Joof har skrevet, den der hedder Papmaché Reglen.

I den helt fantastiske bog, har Hella Joof skrevet de aller-bedste livs-regler ned. (synes jeg)


UDSNIT FRA BOGEN //

Regel nummer 2. "Glimmer-reglen" "Glimmer-reglen." En simpel måde, som kan få vores hjerner til, at huske det gode, og som kan gøre os mere taknemmelige:

– Hvad gør man, hvis tankerne løber sur inde i grødhovedet? For vi ved godt, at man kommer længst med positiv tænkning. Den bog har vi alle sammen læst. Men hvad gør man, når man trods anstrengelserne alligevel kun forestiller sig skibskatastrofer og pludselig død. Der findes en praksis, som er ret overskuelig, og som ikke kræver en stor religiøs overbygning: Man skal drysse glimmer på, hver gang der sker noget godt og stille det på kaminhylden. Jeg ved godt, at de fleste moderne hjem ikke har en kaminhylde, men så må man enten bygge en eller skabe sig en indre kaminhylde – en mental kaminhylde, så at sige. Og hver gang der sker noget godt, så takker vi, tager oplevelsen og hælder glimmer på og stiller den på kaminhylden.


Jeg er ikke så god til "Pyt-knappen" den har jeg fået lidt nok af. Men "Glimmer - reglen" den synes jeg passer godt ind i denne Corona-tid. Og jeg vil personligt have godt af, at lære at tage den mere i brug.

Det skal jo gå... vi er nød til at se lyst på tingene. Ligesom en kunstner går et par skridt tilbage og kigger på sit værk. Så er det godt lige at drysse lidt glimmer på, stille 2020 på kaminhylden. Tænke over vores liv, vores situtation. Og se tilbage og lære af det vi har været igennem. Jeg synes vi skal lade være at tale om 2020 som et spildt år. Der er aldrig noget der er spildt.

Og jeg vil heller ikke begynde et nyt år, hvor Corona stadig raser og så tænke, nu skal vi spilde tiden igen. Det skaber bare ikke et godt udgangs punkt. Og jeg tror aldrig jeg har kedet mig.Heller ikke under corona. Jeg har rigeligt at se til....


Ja ja, det kan du jo sagtens sige Karen... Jep det kan jeg, Jeg taler jo kun på egne vegne. Jeg ved godt, der er mange mennesker, der har haft det langt værre end jeg p.g.a. Corona sidste år. Og de har min store empati. Jeg prøver bare lige nu på egne vegne, at finde noget som gør, at jeg kommer gennem coronatiden som et nogenlunde glad og intakt menneske. Og måske også som en bedre udgave af mig selv. For det er det, jeg mener med, at jeg måske også vil have godt af, at bruge Glimmer - reglen. For jeg kan godt have en tendens til, at gå i "sort".

Jeg siger ikke jeg tit går ned med triste tanker, men overskudet og dermed glade tanker bliver til tider kvalt, når man som jeg er kronisk syg. Så kan selv en periode med overskyet vejr i 16 dage, virke som jordens undergang. Fordi jeg har rigeligt at slås med i forvejen. Derfor vil jeg prøve at tænke Glimmer - reglen ind og få det bedste ud af det hele..også det sure.

Giver det mening? Der skal helst være mere end blot balance på vægtskålen. Det gode skal fylde mest. Tak for en god regel Hella Joof.


Og en lille note / hvad end I spiser rundt om i verden, så lad være med at spise noget, der har været i nærheden af en flagermus i 2021 PLEASE!!

Jeg hoppede ind i 2021 med glimmer bukser også, det skulle være lige så festligt som alle de andre år. Og festligt blev det... stille festligt - Blogger venligt - nej, men hyggeligt. Bordet blev fyldt med pynt i alle mulige farver. Jeg lod mig lidt inspirere af en jeg følger på Instagram. Hun havde taget en pose fyldt med alt muligt nytårs pynt frem, som var gemt fra tidl. år., og som så skulle på bordet. Og ja sådan en kæmpe pose havde jeg også. og festligt blev det. Jeg havde krydret det med nyindkøbte bordbomber også... det hører sig ligesom til, at der skal ligge konfetti ud over det hele til næste dag, hvis det skal være en god fest. Så genbrugs pynt kan sagtens være et hit.


På årets sidste dag gik jeg en frisk tur med vores hund Milo i Uldum Kær.

Det er sådan et smukt sted. Rigt på fugleliv og var der sne i luften og 2-3 cm sne havde lige præcis lagt sig som et flot tæppe ud over hele området. Der var frisk frost i luften, og jeg fik røde friske æblekinder og Milo blev kørt træt til nytårsaften. Han er ikke vild med krudtlyde, men det har været langt bedre i år end de andre år. Han er måske blevet mere voksen og modig, eller måske hører han ikke så godt mere, ligesom jeg selv.


Uldum Kær, Uldum

Milo på opdagelse


Denne gå tur, var også start skuddet til et løfte til mig selv om at prøve, at komme ud at gå noget mere. Også selv om mit hoved gør ondt - jeg bliver nød til at presse mig selv, trods smerter. Det er ikke den rareste tanke. Men, noget må ske.... vægten er ikke sød ved mig efter et år, hvor smerterne har lænket mig meget til sofaen. Og hvor vi nok har hygget os på den knap så lette måde.....Mine hovedpinekollegaer ved hvilken kamp det kan være, at komme til at træne bare lidt, når man har et smerte-hoved, der ikke vil samarbejde. Men jeg er motiveret nu. Og jeg har hele tiden lovet mig selv, at jeg skal prøve at komme de ekstra kilo til livs, nu hvor jeg ikke prøver forskelligt medicin af længere... der skal nemlig ikke være for mange kampe på en gang, der skal kæmpes. Men hvem tænker nu har jeg smerter,,, YES, så træner jeg.. ikke ret mange tror jeg kan det. Jeg er ikke noget supermenneske.

Jeg elsker naturen hele året rundt og Milo elsker gåturene - så det er en god kombi. Så ser vi hvor vi skal sætte baren og ambitionerne efter et stykke tid. Det skal helst lykkes uden kroppen går ned med hælsporer og lign. igen igen.....Og jeg skal helst kunne klare mit løfte til mig selv ud i fremtiden. Ikke bare her og nu. Men det er faktisk mit eneste nytårsfortsæt.....Gad vi hvad jeres fortsætter er, hvis I har nogle. I er velkomme til at kommentere her under. Det kan være vi kan inspirere hinanden.


Frisk luft og røde kinder

På gå ben kommer man tæt på alt det smukke


Jeg ønskede mig sne... Og vi fik sne...

og mere er på vej.

I haven har vi haft rimfrost og nu ligger der også nogle cm på græsset. Vi tog en køretur ud i det blå i søndags, manden og jeg. Og lidt nord for hvor vi bor, der var der kommet en del sne. Solen tittede endda igennem og vi overværede en meget flot lyserød solnedgang. Sol og sne og lækker natur. Jeg blev helt glad inden i og fik fornyet energi. Det er det naturen kan gøre for mig. Og der kom også et par billeder ud af vores køretur, som du kan se her nederst.


Boligmæssigt - Da julepynten var pakket forsigtigt væk, kom der friske blomster ind. Jeg elsker december mdr. med julepynten, og jeg elsker også når pynten pakkes væk. Det er ligesom startskuddet til vinteren og foråret. Og en frisk begyndelse. Uderummet og haven står stille endnu. Jeg har stadig lyskæderne hængende og der hænger de godt et stykke tid endnu. Sidste år hang de der længe.
Tak fordi I læste og kiggede med.


Jeg håber 2021 ender med, at blive et rigtig godt år for Jer alle.


Kh Karen

Fotos fra køreturen 3/1-21


Fotos fra haven 2/1-21
129 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page