top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

BÜSUM VAR LIGE HVAD JEG TRÆNGTE TIL . . .

Ferien blev skudt i gang i mandags. D.v.s. jeg har jo som sådan ikke ferie som tidligere, jeg går jo hjemme som førtidspensionist. Men manden fik ferie og Emil har jo også ferie. Og så har jeg også "ferie" - sådan er det altså - Ferie er noget andet.... (kvalitetstid - smiler)

Jeg lagde ud mandag, med sådan et hoved, der var helt i stykker af migræne og Hortons hovedpine... Tirsdag blev det lidt bedre. Og Emil og hans kæreste spurgte om de måtte være alene hjemme ons-/torsdag. Det gav god mening efter som Emil i næste uge skal på trænings lejr med VB i skagen på mandag og kæresten også skal på ferie - Så må de unge mennesker også gerne få noget alene tid. Ligesom vi voksne, ikke siger nej tak til en lille "kæreste getaway" når det er muligt. Og nu blev det muligt, da der så ville være nogen hjemme ved hunden også...

Det var win win...

Tirsdag blev vi så med lethed enige om, at vi skulle have en overnatning i Büsum. Peter er god til, at finde de her skønne steder og kan "snuse sig" frem til de lækre hoteller. Her kommer alle de mange rejser han har været på gennem tiden, også mig til gode.


Hotellet var rimeligt nyt og moderne og indrettet lige efter min smag i sort hvid og natur. Der var ikke sparet på noget. Og jeg kunne tænke mig meget af den stil i mit eget hjem.

Der var mange gode indretnings-ideer, der dukkede op i mit hoved. Peter havde booket et værelse med havudsigt. Og det fik vi. Det var mega fedt at åbne dørene op og få frisk hav luft lige ind i hovedet. Og vi havde et flot view ud over hele stranden. Sikke en ro...

Lighthouse Hotel & Spa


Så onsdag morgen, efter at jeg kun desværre havde fået fire og en halv times søvn. Væltede jeg ind under bruseren og kom heldigvis faktisk friskere ud og med et tåleligt hoved, kunne jeg sætte mig i bilen. På vej mod, først en quick test i Vejle. Hov tænker du nu, måske... Men jo, selv om jeg er færdig vaccineret med mine 2 stik. så er der ikke gået 14 dage efter sidste stik. Og så skal man lige have en frisk test på papiret (udover corona passet), når man er i Tyskland, både til hotellet og til når man skal ud og spise på restaurant. I Tyskland bruger de forresten en app, der hedder LUCA. Det er deres svar på vores smittestop. Man går ind på en restaurant. Og ved modtagelsen eller ved bordet scanner man lige en QR kode og så ved man, vi var der, på det og det tidspunkt og når man går tjekker man ud igen. Det giver en præcis sporing, skulle der have været smittede. Smart ikk'? eller tænker du bøvlet. Jo OK det er lidt bøvlet. Men vejer du det på vægtskålen - så er det en lille ting i forhold til at følelsen af friheden igen... og så vælger jeg friheden og den tryghed det giver. alt er OK og at vi passer på hinanden.


SERVICE INFO // LUCA APP


nTyskerne er stadig meget forsigtige endnu - Vi har de sidste to dage haft munbind på igen. Inde på hotellet og i butikkerne. Også når vi var ude, at få noget at spise på restaurant. Tyskerne passer meget på, og man kan virkelig mærke, at man/vi ikke skal for tæt på hinanden. . Jeg har stadig selv mange ting, jeg ikke selv er sådan helt tryg ved.. Fx havde jeg ikke lyst til, at køre med sådan et lille turist "tog" rundt i byen Büsum (hvor vi var), hvor man sad ret tæt med andre i lukkede vogne... det sprang vi lige over. Men jeg mærkede også, at vi hurtigt som danskere, har vænnet os af med at bruge mundbindet - os som danskere... For jeg glemte det konstant. Men så var der hurtigt nogen, som gjorde én opmærksom på det manglende mundbind. Ordnung muss sein...

Men jeg vil skynde mig, at sige at det er intet problem. Alt klappede som det skulle og det er kun en god ting, i forhold til COVID19 og der var også helt styr på det på hotellet. Et hotel som levede ovenud op til vores forventninger.


På kortet kan I se hvor Büsum og hotellet ligger (den røde nål) :

Værelset var ikke helt billigt, det var faktisk til den dyre side. Men det var alle pengene værd.

Jeg er vild med at bo på hotel. Kald mig bare et luksus-dyr. Men der er noget skønt over det.

Og her på Lighthouse Hotel og Spa, hvor vi var, må jeg sige, at vi fik noget herlighedsværdi for pengene. Skulle du få lyst til en tur hertil. Er der mange forskellige værelsestyper. Og man bestemmer jo selv, om det skal være et superier room med havudsigt, eller hvad man mest er til.


Alt var godt og tilfredsstillende, servicen, havudsigten, lækre senge, skønt badeværelse i New Yorker stil. Man kunne stå i badet og kigge ud gennem et vindue - videre ud i værelset og så se havet. Det kan noget, at kunne se vand. Morgenmaden og udvalget var super delikat og man kunne tilmed få lavet en omelet eller spejlæg som noget ekstra, men inkluderet i prisen.


Der var lamper i smukt design og all over, var der simpelhen tænkt på, at skabe en helhed ikke kun inde på værelserne. Men alt hang sammen - helt ned i restauranten - hvor stilen også var gennemført med åben ild. Åh mit grafiske hjerte og mine øjne var glade. Jeg kunne godt være blevet nogle flere dage her. Men nu var det altså kun en overnatning - en lille smuttur til Tyskland. Det kan jeg også varmt anbefale Jer, at tage sådan en tur. Vi stødte ikke på så mange andre udlændinge som os, så det var mest et udflugtsted som Tyskerne bruger. Hvilket jeg slet ikke forstår. For her var børnevenligt og flere fine aktiviteter for familien.


Da vi havde været ude og spise onsdag aften gik vi lidt tur og fik en vaffel og lidt is og en varm kop kakao. Da vi kom tilbage på hotellet. slog vi dørene op mod havet igen. Sugede stemningen ind og sad der og kiggede på folk, der gik forbi - og solen, der gik ned.

Skibe der sejlede forbi og vandet der steg. (Ebbe og flod)

Det er ikke ofte, at jeg bliver stille, men når der er så mange skønne og virkelig smukke indtryk, så fylder det så meget, at jeg kan blive helt træt i hovedet og ja, så stille.. så vi sad bare og hyggede os der i sofaen og nød at vi kunne slappe af. Sludre om stort og småt og bare være... Det var dejligt. Og da det blev køligere, hev vi bare vores dyner hen i sofaen. - Hygge på højt plan.Og hvor er det fedt, at komme så meget ned i gear, så hurtigt. Det med lige at pakke noget tøj hurtigt i en kuffert. Og komme afsted er sundt for krop og sjæl. Det fylder lige hele humør barometeret op. Så der er god energi lagret til de dårlige og trætte dage.

Jeg elsker at se nye steder. Og selvom Tyskland er så tæt på, så er der aligevel forskelle. Naturen kan noget andet her. Det er "vadehavs-område". Der er mange diger og virkelig rigtig mange får på digerne. og kvæg på markerne. Fuglelivet er også noget jeg godt kunne se mange var betaget af. For der var mange ude med kikkert, for at se på de vildt mange forskellige arter af fugle...(jeg går ud fra det er fuglene de kigger på, smiler)

Jeg elsker dyr. og får er altså sjove at se på, specielt når de ligger der og gumler på græs.


På billedet ser I vadehavet - der var ebbe og flod nogle gange mens vi var der. Det I også kan se er en helt masse Strandkurve eller ja, det hedder en Strandkorb, på tysk. Du kan leje sådan en Strandkorb en hel dag, hvis du har lyst. Og så ligge og solbade der, med benene oppe og lidt i læ for vinden. Der er virkelig mange på Büsum Stranden. Og der var også mange besøgende. Det er lidt ligesom vores vadehav ved Rømø. Og med god ferie-stemning. Fold var glade og tilfredse. Også selv om solen ikke var sådan rigtig meget fremme. Men det var fint for mig og mit hoved, som ikke gider de meget høje temperaturer.På billedet ovenover er et af de mange hundrede får vi så. Fårene ser ud til at nyde deres tilværelse. Og jeg tænker, der bliver spist en del lammekøller på denne egn. Med så mange fåreavlere.


Vi handlede lidt ind i REWE supermarket, og jeg må sige, at når jeg sammenligner tyske priser med danske priser, så bliver jeg nogen gange så træt af, at helt almindelige ting skal være så dyre i DK. Når jeg er i Tyskland får jeg altid fyldt godt ap i kurven med skyllemiddel, kosmetik, parfume, diverse cremer og selvfølgelig smuttede også lidt slik med hjem. Men det er minimalt, for jeg/vi voksne på matriklen her hjemme prøver at holde os fra sukker, da ingen af os, har brug for mere på sidebenene. Det lykkes faktisk helt godt for os, ikke at gå slik amok shopping. For lysten til det søde forsvinder mere og mere. Og skal det endelig være, så er det efter princippet meget lidt, men godt. Det er dejligt nemt. Og der bliver heldigvis mindre af os. Emil kan dog godt tåle at få noget lækkert. Han er jo i gang hele tiden.


Gad vide om I også er glade for at se solnedgange?. Jeg synes det er ren terapi for sindet. Der hvor vi bor nu, ser man ikke helt så meget sol op- og nedgange... men så er det ekstra dejligt at komme ud og se og opleve det. Noget vi også gør i DK. Vi er tit på tur ud i det blå - og vi har været det ekstra meget her under corona - Det er bare så godt at komme ud og få luftforandring. Det kan i hvert tilfælde ændre mit humør. Og det kan give mig fornyet energi.


Selvom vi kun har været væk sådan dag til dag med én overnatning. Så føles det som om, at vi har været væk længere tid. Det må være fordi vi har set så meget på så kort tid. Og slappet så godt af. F.eks. så sov jeg næsten otte timer på den overnatning. Noget som stort set aldrig sker her hjemme. Jeg plejer kun at svinge mig op på 5-6 timer hvis jeg er heldig..Men det siger noget om, at hvis man giver sig selv mulighed for at slappe af, så finder kroppen også ud af at tage imod ro og fred med kyshånd.


I badet kan man stå og kigge ud på havet, Man kan også trække nogle skodder for som sad over sengen, hvis man gerne ville have noget mere privatliv på badeværelset. Toilettet og bruseren var to rum i rummet... adskilt med New Yorker døre som sagt. En genial løsning.

Det var også dejligt at stå under den varme bruser med et brusehoved stort nok til at dække hele ens krop.

Det jeg tager med mig er, at der er brugt en del farver på væggene. Uden at det er skrigende farver der larmer. Måske læste nogen af Jer mit seneste blogindlæg om min lyseblå væg. Den vægfarve nu malet over. Og erstattet af hvid maling igen. Men her på hotellet giver det mening med farverne. Og jeg er vil med hele badeværelset.


Vindue fra badeværelset.

Der var kingsize bed, med hovedpine-piskesmældsnakke-venlige puder, skal jeg lige hilse og sige. Lys med lysdæmpere på over alt. Det skaber altså også en god stemning. Hvem end der nu har indrettet dette hotel. Så er det i hvert tilfælde een, der ved noget om lyskilder.

Og med sans for detaljer. Ikke kun inde på værelserne, men helt generelt på hele hotellet.


OK jeg er nok lidt nørdet og begejstret, når jeg skriver her. Men ja, jeg elsker indretning. Og hoteller er et godt sted at tage hen, hvis du mangler inspiration. Eller du kan bruge søgemaskinernes bookingssystemer til at "kigge ind" på hotellerne og søge inspiration. Hvis altså du også kan li' den steming mange hoteller har - følelsen af luksus. Hvorfor ikke have den stemning hjemme hos en selv? Desværre er der ikke andre der kommer og samler ens håndklæder op herhjemme (smiler)


Så ud over at det er dejligt at komme lidt væk på en "kæreste tur." Så giver det mig også inspiration til mit hjem og indretningen heraf. Måske har det også inspireret dig, med dette opslag.

Det at hente lidt luksus hotel stemning ind i ens eget hjem, synes jeg alle burde have.

Jeg synes det kunne være sjovt at høre om du også elsker den her hotel stil, og måske har kastet dig ud i projekter i dit hjem, som er inpireret af hotel-stilen. - hvis, må du meget gerne kommentere på dette blogindlæg. Det kunne være fint at høre om. Og du kan måske linke til nogle fotos.


Herunder viser jeg Jer lidt inspirations billeder.


Fortsat god ferie hvis du har det

Kh Karen


Efter en lang køretur var det godt minibaren havde en kold light Fritz-Cola ahhh.... Fødderne kom op vi fik lige et lille power slappe af moment.

Sofaen var en foldeud sovesofa.


Badeværelset.

Bruseniche og toilettet gemmer sig bag den matterede låge.


Detaljer og krummelurer...


Havnen Büsum, (du kan sejle til Helgoland fra Büsum)

Her er mange fiskerbåde. Og folk hentede fisk direkte ved bådene.

Fyret i Büsum.


Büsum by night

Morgenmad... når jeg kigger på nettet, er vi ikke alene om, at være begejstrede over maden.

Det var virkelig friskt og lækkert.
Tak fordi I læser med og for et godt ophold Peter

70 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page