top of page

fødselsdagsboller

DE LÆKRESTE

ca 16 stk.

 

50 g gær

2 1/2 dl lunken mælk el. vand

500 g Hvedemel

100 g smør el. 1 dl olie

50 g sukker eller 2 store spsk honning

1 æg

1/2 tsk salt

1 lille spsk kardemomme

(hvis man kan li' det)

ligesom man kan komme 150 g rosiner i eller chokolade stykker, hvis man ønsker det.

Kom mælken i en kasserolle, sammen med smøret. 

Smøret smelter og husk det må kun være lunt. Kom mælk og smøret i en skål og rør gæret ud heri.

Put resten af ingredienserne i skålen og ælt dejen sammen, hold evt lidt igen med melet, dejen skal ikke blive for tør.

Lad dejen hæve i ca 20 min., med et viskestykke over sig - evt. et lunt sted.

Form bollerne og lad dem efterhæve på en bageplade i 20 min. igen.

pensel med æg, vand eller mælk.

Bagetid ca. 15 min. på 200 grader.

Tips / jeg skifter nogen gange noget af melet ud med havregryn, eller lidt groft mel. (tøm skabene agtigt)

Bollerne smager også godt med revet æble eller gulerødder i dejen (ca. et par dl.)

IMG_6920.jpg
IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg

Gl Landevej 17, Lindved

7100 Vejle, Denmark

k@rengravesen.dk

Thanks for submitting!

UDERUM, BLOMSTER, OG HYGGE

Jeg er så super glad for, at vi har en have. Det er sådan et frirum for mig, at være der. Jeg elsker terrasselivet, hygge, lanterne og den stemning man kan skabe udenfor.... når man hiver indelivet med udenfor.

Jeg er og bliver en blomsterpige.

  • Pinterest
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page