ATELIER
ATELIER
ATELIER
OPSKRIFTER
OPSKRIFTER
PÅSKEÆG
ATElier
fødselsdagsboller
DE LÆKRESTE
ca 16 stk.
50 g gær
2 1/2 dl lunken mælk el. vand
500 g Hvedemel
100 g smør el. 1 dl olie
50 g sukker eller 2 store spsk honning
1 æg
1/2 tsk salt
1 lille spsk kardemomme
(hvis man kan li' det)
ligesom man kan komme 150 g rosiner i eller chokolade stykker, hvis man ønsker det.
Kom mælken i en kasserolle, sammen med smøret.
Smøret smelter og husk det må kun være lunt. Kom mælk og smøret i en skål og rør gæret ud heri.
Put resten af ingredienserne i skålen og ælt dejen sammen, hold evt lidt igen med melet, dejen skal ikke blive for tør.
Lad dejen hæve i ca 20 min., med et viskestykke over sig - evt. et lunt sted.
Form bollerne og lad dem efterhæve på en bageplade i 20 min. igen.
pensel med æg, vand eller mælk.
Bagetid ca. 15 min. på 200 grader.
Tips / jeg skifter nogen gange noget af melet ud med havregryn, eller lidt groft mel. (tøm skabene agtigt)
Bollerne smager også godt med revet æble eller gulerødder i dejen (ca. et par dl.)