Fødselsdags boller

ca 16 stk.

 

50 g gær

2 1/2 dl lunken mælk el. vand

500 g Hvedemel

100 g smør el. 1 dl olie

50 g sukker eller 2 store spsk honning

1 æg

1/2 tsk salt

1 lille spsk kardemomme

(hvis man kan li' det)

ligesom man kan komme 150 g rosiner i eller chokolade stykker, hvis man ønsker det.

Kom mælken i en kasserolle, sammen med smøret. 

Smøret smelter og husk det må kun være lunt. Kom mælk og smøret i en skål og rør gæret ud heri.

Put resten af ingredienserne i skålen og ælt dejen sammen, hold evt lidt igen med melet, dejen skal ikke blive for tør.

Lad dejen hæve i ca 20 min., med et viskestykke over sig - evt. et lunt sted.

Form bollerne og lad dem efterhæve på en bageplade i 20 min. igen.

pensel med æg, vand eller mælk.

Bagetid ca. 15 min. på 200 grader.

Tips / jeg skifter nogen gange noget af melet ud med havregryn, eller lidt groft mel. (tøm skabene agtigt)

Bollerne smager også godt med revet æble eller gulerødder i dejen (ca. et par dl.)

IMG_6920.jpg