ATELIER
ATELIER
ATELIER
OPSKRIFTER
OPSKRIFTER
PÅSKEÆG
BLOG
napoleonshatte
DE BLIVER BEDRE END BAGERENS
12 stks.
Klassisk mørdej
100 g koldt smør
150 g hvedemel
1 knivspids salt
1 æg
40 g flormelis
Fyld marcipan Jeg bruger gerne en pakke med 200 g
150 g mørk chokolade (smeltes)
Alle ingridienser til mørdejen æltes sammen, begynd med fordel med at skære smøret i mindre tern.
Dejen hviler ca en 1/2 time i køleskabet.
Rul mørdejen ud til ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord og udstik dejen med en udstikker til runde cirkler på ca. 8 cm, jeg bruger bare et krus til at stikke cirklerne ud med.
Tril 12 lige store marcipan kugler, som i placerer midt på cirklerne. Klem dej op på 3 sider af marcipanen (se foto øverst) og stil på bagepladen med lidt afstand.
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter, eller til de er let gyldne. En god ide at holde lidt øje med de ikke bliver for mørke.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.
Dyp de lækre napoleonshatte i smeltet chokolade inden servering.

BLOG

