ATELIER
ATELIER
ATELIER
OPSKRIFTER
OPSKRIFTER
PÅSKEÆG
ATElier
napoleonshatte
DE BLIVER BEDRE END BAGERENS
12 stks​.
​
Klassisk mørdej
100 g koldt smør
150 g hvedemel
1 knivspids salt
1 æg
40 g flormelis
​
Fyld marcipan Jeg bruger gerne en pakke med 200 g
​
150 g mørk chokolade (smeltes)
​
​Alle ingridienser til mørdejen æltes sammen​, begynd med fordel med at skære smøret i mindre tern.
Dejen hviler ca en 1/2 time i køleskabet.
​
Rul mørdejen ud til ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord og udstik dejen med en udstikker til runde cirkler på ca. 8 cm, jeg bruger bare et krus til at stikke cirklerne ud med.
​
Tril 12 lige store marcipan kugler, som i placerer midt på cirklerne. Klem dej op på 3 sider af marcipanen (se foto øverst) og stil på bagepladen med lidt afstand.
​
Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter, eller til de er let gyldne. En god ide at holde lidt øje med de ikke bliver for mørke.
​
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.
Dyp de lækre napoleonshatte i smeltet chokolade inden servering.