top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

VIND I HÅRET OG SOMMERHUS DAGE

Turen gik lørdag mod det smukke nordvestjydske, nærmere betegnet Jammerbugten, Tranum og mere præcist Ejstrup Strand. I år bliver ferien afholdt i Danmark. Vi er ved vestkysten og jeg elsker alt ved det.

Jeg elsker vinden i håret og sandet mellem mine tæer. Så kan det godt være varmegraderne godt må stige lidt. Men oddsene for en perfekt ferie efter min smag, er rigtig gode.


Hul-stens væg


Vi er i et mindre sommerhus. Det er et sommerhus der oser af sommerferie og stemning. Her er ingen opvaskemaskine og spabad. Men hele vejen rundt om huset er der klitter, marehalm og sand. Og det er det skønneste træhus med græs på taget.

Og bedst af alt, her er kun 100 meter til det i dag skummende og brusende vesterhav. Her er hyggeligt og rent og pænt. Her er 6 sovepladser, der er bad med brus og varmt vand til hele familien. Lykke er :-) Der er et stel i orangefarvet glas, der er faktisk alt, hvad man forbinder med at være i et "rigtigt" sommerhus. Duften af sommer, hav og træ.
Jeg er gået fra 120 i timen og med alt for meget om ørene i en lang periode og med alt for mange tanker, til aligevel at komme i feriestemning på rekord tid.

Jeg har også det bedste selskab omkring mig. Min Mand Peter og Emil vores søn og så er Milo vores hund med. Vi er kørt i to biler, ikke fordi vi ikke vil køre sammen. Men hjemme har jeg min mor som er alvorlig syg. Og jeg har brug for at kunne komme hurtigt hjem, skulle hendes situation ændre sig. Og det fylder selvfølgelig meget i mine tanker, alt andet ville være mærkeligt. Men ja, vi er afsted og min mor og jeg ringer sammen hver dag. Så kan jeg i stedet komme hjem med fornyet energi. Jeg ikke har rigtig har set så mange andre mennesker under hele Corona krisen. Og trænger til at have lidt andre omgivelser. Andet har jeg ikke rigtig mod på at skrive lige nu. For det gør mig ondt, at min mor har det så skidt. Så der hviler en sorg indeni mig.
Mandag var jeg nede ved stranden og gå. Jeg jagtede hul-sten eller "køer" som de også kaldes. Og jeg fandt 4 styks. Jeg håber lidt, at de betyder held og lykke.

Det en skøn strand - Ejstrup Strand. Stranden er en god blanding af sand, sten og lidt muslingeskaller. Og selv om det også blæste lidt og der var skyer, så kom solen også frem. Og uh hvor blev det dejligt lunt pga solen. Milo og jeg sad i sandet og kiggede ud over vandet. Tror mest Milo kiggede efter andre hunde.... Der kommer altså en indre ro, når jeg kigger på havet - kender i det?. Det kombineret med vind i ansigtet - det er så dejligt og jeg blev helt naturligt afslappet og træt. - "tavlen viskes rent" på en måde - nå ja, og det knaser lidt mellem tænderne pga. sandet i luften. Der sad vi så - Milo og jeg og lyttede til havet og vinden. Og tiden fløj afsted.

Hvor har vi meget smukt natur at byde på i Danmark.


Der er andre end os, der har fået den geniale ide, at tage i sommerhus langs vestkysten. De andre år vi har været her, har det næsten aldrig været et problem, at få et bord på en restaurant eller bestille mad online i hverken Blokhus eller Løkken... Men vi er flere om budet i år, nok grundet Covid-krisen. Så hvis menuen står på det mad udefra, så skal det planlægges lidt. Men det er nu også meget hyggeligt, at lave mad selv i sommerhuset. Vi er i det hjørne af Danmark lige nu, hvor der stadig er noget Corona i "omløb", så vi passer stadig på. Og da minigolf banen var crowded, tager vi også den en anden dag. For vi skal have vores årlige minigolf runde, det er blevet en tradition, ligesom at jeg - moren næsten altid taber og må give is snøft snøft....

Vi var forledenar heldige, at få et bord i Løkken i Pandekagehuset. Peter og jeg fik de lækreste mad pandekager og Emil gik all-in på nutella og chokolade is pandekager... og ja det ER ferie. Så der skal være plads til at spise noget vi normalt ikke gør til daglig.Der er nogen der har spurgt mig, om jeg har lige så slem hovedpine, når jeg holder ferie. Hertil kan jeg kun sige, at mine hovedpiner er kroniske, så der er ingen forskel, om jeg har ferie eller ej. Men jeg prøver, som altid at være med, der hvor jeg kan. Og nogen gange også selv om jeg ikke kan, (så er der en pris for det bagefter) - Men vi har alle brug for nye input til vores hjerner - og det gælder også kronisk syge mennesker. Det er altid godt at få sat oplevelser ind på "kontoen" til regnfulde dage.


Vi er forresten ikke helt alene i sommerhuset. Der er en lille svale familie men 3 unger, der snart flyver fra reden. De er så søde.

I aftes sad vi og hyggede med stearinlys. Der var et flot view ud på klitterne og himlen. Og det var blevet vindstille. Milo er træt i hans små ben i aftes. Han har også oplevet meget i hans hundeliv i dag. Der dufter jo godt alle steder ved stranden, når man er hund.

Peter og Emil så film og jeg sad of skrev lidt ned på dette blogindlæg.

Mon ikke der kommer et indlæg mere heroppe fra. Det må jeg lige se.

Til da, sidder der måske nogen af Jer, som har en helt fantastisk idé til, hvad vi bare må opleve eller se heroppe i nærheden af Løkken og Blokhus - Tranum, Saltum, Hune mv...

Så skriv endelig en kommentar her under... på forhånd tak.


I dag tirsdag, har vi sovet meget længe, utroligt så godt man sover, når der er ro og fred og ikke nogen alarm der ringer. Vi har en fin arbejdsfordeling. Peter og Milo henter rundstykker og jeg klarer opvasken. Vi laver lige det vi gider i dag. Det regner, og det ligger bare op til ekstra hygge. Men vi skal lige ned og vende stranden. Emil vil træne lidt og i aften, har vi planer om, at se når Vejle Boldklub spiller og dermed rykker op i Superligaen. Su su superliga...


Rigtig god dag til Jer.


51 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page