top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

"UD I DET BLÅ" - I EN COVID -19 TID

Updated: May 25, 2020

Ord som "det er en svær tid", "i disse tider" og "alt bliver godt igen"... Ja det er noget jeg, og formegentlig også I andre, snart har hørt en del gange de sidste uger. Mens Danmark har været lukket ned på grund af Corona Virussen. Vi har alle noget vi savner, nogen vi savner og desværre vil der også være nogen, som har mistet en kær eller som har været rigtig syge.

Som kronikker har jeg holdt mig selv hjemme sammen med familien. Og vi er heldigvis raske.

Min praktik hos CON-REDO HOME er blevet afsluttet under Corona-tiden herhjemme - Også min mand har arbejdet hjemmefra, men han er nu tilbage på kontoret igen og vores søn er stadig hjemme, da han går i 8. klasse. Vi ved ikke helt hvordan om han begynder d. 10. maj eller hvordan - men vi ved han i den grad savner hans fodbold. Og det er forståeligt, men han har nu klaret det helt fantastisk godt. Og han selvtræner rigtig meget.

Vi finder allesammen vores måde, at komme igennem denne tid på. Og ja, jeg har følt mig presset på humøret, og til tider haft let til tårer. Været bange, bekymret, har dog til tider også helt glemt vi var i denne krise, men hver gang kun indtil Mette Frederiksen gik på skærmen og den virkelige verden udenfor pludselig var skræmmende igen.

Men vi holder sommen som familie, rykker sammen og god tid sammen er en gave i mine øjne.


I dette blog indlæg vil jeg fortælle Jer, om en af vores måder at komme gennem denne tid på...

Vi har taget "UD I DET BLÅ" og ja, næsten kun med klip klapper på, som det Brune Punktum synger, for vejret har da været helt fantastisk. Vi gik lige fra at have det værste kedelige våde vejr, så kom Corona virussen og så "tændte" solen. Og skønt er det.

Vi har nydt at komme ud, hvor der var højt til himlen, frisk luft og god plads...

og nyudsprungne anemoner. Samtidig er der også en side gevinst - nemlig den motion det giver at komme ud..


Juelsminde strand, Hedensted.Vores forslag til "UD I DET BLÅ"JUELSMINDE STRAND & HAVN

Juelsminde ligger i Hedensted kommune


- "Hedenstederne" har meget flot natur at byde på. Ca. en halv times kørsel fra, hvor jeg bor i Lindved. Ligger Juelsminde. Om sommeren summer Juelsminde af glade turister, der enten kommer sejlende og ligger til kaj i havnen eller også er det sådan nogle som os, der kommer forbi lige for, at købe en lækker gammeldags isvaffel på havnen. Juelsminde har også et rigt forretningsliv. Og en campingplads, der ligger helt perfekt ned til vandet. Standen er helt i top og et skønt sted, at få en dukkert.Vi tog til Juelsminde en aften i marts. Alle tre og Milo vores hund nød det også. Der blev kastet sten i vandet. Det at komme ud og se ud over havet kan noget. Så er det for mig lige fantastisk, om det er vesterhavet eller det er det lidt mere stille vand for enden af Vejle Fjord.

Der er flere stande ved Juelsminde... Så der er god plads til at holde afstand til hinanden på

- og plads til at gå en fin tur langs vandet...

Da vi var der, var det næsten havblik. Og vejret var klart så vi kunne se langt. Bestemt et dejligt sted at få frisk luft og så til med få et smil på læben over, hvem der var bedst til, at slå smut ud i vandet. Jeg kan godt afsløre, at det ikke var mig.HEJLSMINDE

Ved Kolding,


et rigtig smukt sted, som vi kørte til en aften, efter en dag, hvor jeg havde haft en rigtig træls dag med mit hoved. Men det glemte jeg næsten, da jeg så, hvor smukt der var. Vi nåede lige at få solnedgangen med. Tænk at vi har så smukke steder i Danmark.
Som I kan se på fotoet fra Hejlsminde, så er der rig mulighed, for at få et foto med hjem. Jeg har taget mine fotos på denne tur, bare med min iPhone 6.

På vejen hjem, blev der også tid til at plukke anemoder (mine yndlingsblomster) - så er foråret på vej. Og håbet er lysegrønt.Havfruefløjterne

I Fredericia ved Østerstrand


(ved sygehuset / voldene), på stranden finder du "Havfruefløjterne".

Funktionel kunst - ja, jeg elsker det.Havfruefløjterne på Østerstrand er verdens første badeanlæg for svagtseende og blinde badegæster, og giver mulighed for en badeoplevelse i trygge rammer. Anlægget er primært tænkt til blinde og svagtseende, men må bruges af alle som er utrygge ved at gå i vandet. 

Havfruefløjterne består af en række lange pæle af stål som over og under vandet danner et sneglemønster, hvor der i mellem hver pæl er monteret et reb, der leder badegæsten trygt og sikkert rundt i vandet og tilbage til stranden igen.

Badeanlægget er placeret i den sydlige ende af Østerstrand, hvor der er anlagt opholdsareal. Selve badeanlægget er ikke egnet til kørestolsbrugere, men der er fin mulighed for tilgang med kørestol til strandfaciliteterne.Jeg var/er meget begejstret for stedet, det indbyder virkelig til, at man tager en madpakke med - eller man kunne tænde et bål, lidt længere henne ad stranden ved den fine bålplads og måske bage snobrød. Her er noget for hele familien. Et fotogent spot. Jeg gerne vil anbefale. Og hvor er det godt tænkt, at der skal være mulighed for alle at komme i vandet.DEN GENFUNDNE BRO

Vestbirk, Brædstrup


Den Genfundne Bro, lå i 85 år begravet inde i en dæmning. I 2014 blev broen gravet fri og restaureret. Det er en fin oplevelse at gå hen over broen. Broen går henover Gudenåen, som efter min mening er ret så bred på dette sted.Der var et rigt fugleliv da vi var der og det var skønt, at høre på både fuglene og den brusende å. Broen har en ret flot konstruktion i mørkebrun/rød farve.

Der er borde og bænke og der er parkerings pladser tæt ved og de offenlige toiletter er nok også åbne i sommersæsonen og når det ikke er Corona-tid.

Et fint sted med en historie bag.HASTRUP SKOV RASTEPLADS

Hastrup Plantage i Give, Skjern Å. /Sø.


Denne aften kom vi vidt omkring, og ret så mange andre havde fået samme idé om, at tage ud i naturen og lave bål eller grille. Så vi var helt omkring fyn, før vi havnede ved Hastrup Skov Rasteplads, hvor bålpladsen heldigvis var ledig og hvor der også var borde og bænke. (Her er også toiletter, dog ikke åbne i Coronatiden). Et rigtig idylisk sted, med den snoede brede Skjern Å, stort bålsted med træstammer rundt om bålet. og skoven i baggrunden. Du parkerer lige ved pladsen, så der er ikke langt, at skulle slæbe sit grej, brænde fx.


Peter og Emil, på fotoet.Det var også en lun og dejlig aften, som indbød til at tage "ud i det blå" - Der var helt stille i skoven det eneste var fuglene der fløjtede rigtig højt... nå ja et par enkelte "fart/bil-glade" drenge kom forbi, men de var hurtigt videre efter, at de havde sparket dæk. Og de holdt deres afstand til os.


Men der skal ikke meget til, før man har sig en helt fantastisk hyggelig familie aften, lidt brænde, lidt grillpølser og brød. Og så sluttede vi af med varmt kakao. Kl 21.00 slukkede vi bålet efter os. pakkede sammen og efterlod stedet - så det var, som da vi kom. Det var mørkt. Der var ro i bilen hjemad, da vi var blevet trætte og der var ro i hovedet, for det er det frisk luft og fordybelse kan gøre ved een... pulsen kommer ned.


Området er stort, så skulle man være flere, der gerne vil samles, så kan man godt være sammen, hver for sig her. Det her sted får en del stjerner af mig.RØRBÆK SØ

Turen rundt om Rørbæk Sø - ja her får man hele pakken. Smuk natur og du vil se rigtig mange dyr. Og samtidig vil du få god motion. Alt efter hvilken rute du går, går det op og ned. Og jeg tænker det er godt, i hvert tilfælde for min mås. Vi har nu gået der nogle gange.
Milo elsker at gå ture sammen med os og rundt om Rørbæk sø - det dufter helt fantastisk også når man er hund og har sin snude i jorden det meste af tiden, så det er en træt lille hund vi har med hjem, når han har været med.


Rørbæk Sø ligger naturskønt ved Vester Mølle og er omgivet af fredede skove og bakket terræn. Her er der gode muligheder for at dyrke friluftslivet på bl.a. fisketure, vandreture og cykelture, og det er det perfekte sted til den næste familieudflugt. ...Og ja sikke et dyreliv. På min sidste tur så jeg: Ænder, Svaner, Fiskehejren, Fugle kongen, Geder, Får, Skaden, og jeg var lige ved at kunne klappe en fasan helt tæt på mig. Jeg så myrer, der var ved at løfte en lille kvist, og til allersidst på min tur, så jeg en ret så stor hugorm - med stribet zig zag hen ad ryggen. Uh den var jeg ikke så tosset med, den var lidt for stor efter min mening og der hvor den var tykkest var den nok 5 cm i diameter. hmm. men aligevel lidt sjovt at se den.

Godt Milo ikke så den, for man kunne se den var lidt sur, da jeg var tæt på og så løftede den hovedet op - lige som en klapreslange. Så hellere kålsommerfuglen og skyggerne af fiskene i vandet.

Gedebukken der passer godt på hans flok.Fårene og gederne er lukket inde, og man går rundt inde ved dem. Da jeg var dér på bakketoppen, kunne jeg se andre der havde spredt deres tæpper ud og skulle nyde solen. Det er der også rig mulighed for, for der er mange steder, hvor man kan få den smukkeste udsigt mens man kan nyde sin madpakke evt.

Jeg havde også madpakke med, både til Milo og jeg selv. Sikke en ro det giver i hovedet, at få nogle km gået i frisk trav og så bare tage naturen ind. Så hvis du kommer til den jydske højderyg, så er Rørbæk Sø bestemt et sted jeg vil anbefale. Lige nu er det mit yndlingssted at vandre.Helgenæs

Til sidst vil jeg fortælle Jer om vores aften tur til Helgenæs, Esby Strandvej. På Djursland. Her kørte manden og jeg til en skøn stille aften i sidste - Vi elsker at køre "ud i det blå" - Men denne aften havde vi en destination inden solen gik ned. Vi skulle fange den gyldne time. Og tage fotos af en strandet båd. Og vi nåede det selvom vi kom lidt sent afsted.Der var simpelthen det smukkeste lys og en skøn stille strand. Med badebro og små joller og kajakker liggende i græsset, hvor vi parkerede.. Først frøs jeg frygteligt, men med et tæppe over mig og lidt gang frem og tilbage på stranden, så fik jeg varmen.


Jeg elsker at kigge på sten, og jeg leder gerne efter sten med hul i, eller sten der er rare at røre ved eller som ligner hjerter. Et skønt sted at tage til, kan sagtens forestille mig en sommerdag der på stranden og så en tur i vandet. Jeg kan sidde der i timevis og lytte til bølgerne, fulgene og indånde den friske havluft.Hvis du nu sidder og får lyst til at tage "ud i det blå" - så gør det endelig. Naturen er ikke lukket ned grundet Corona virussen, og heldigvis for det. Jeg håber at jeg måske med dette bloginlæg har kunnet inspireret dig lidt.

Har du et sted jeg bare MÅ tage ud og se, så kan du skrive en kommentar til mig. Jeg vil nemlig mægtig gerne høre, om Jeres yndlingssteder. Så jeg har nye destinationer til "ud i det blå" - Danmark er jo stadig lukket ret meget ned og sommeren er lang og foran os.


At rejse er at leve

- det er det bestemt og det, også selvom du bliver i Danmark og tager "

Ud i det blå" - God tur, kærlig hilsen Karen.


Foto / Karen Gravesen
72 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page