top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

STILLEBEN & BOLIG DIMSE-DAGE

Det er søndag aften. Vi er trådt ind i juli måned. Og jeg synes det er på tide med et lille kort bloginlæg om "stilleben". Øh hvad snakker hun om?

Jo slår man op i ordbogen står der:

Stilleben betydning: "maleri eller tegning af opstillede genstande, fx frugter, blomster og kander". Altså Stilleben er / -bliver til, ved at man placerer - ligesom samler forskellige ting i små eller store grupperinger, så det ser godt ud, eller hvor tingene bare passer godt sammen.


Stilleben


Jeg vil fortælle jer lidt om, hvordan jeg laver stilleben og hvorfor. I virkeligheden er det meget længe siden jeg nok egentlig lavede mit første stilleben. Og dengang ved jeg, at jeg var intet anene om, at der var noget der hed det. Men der jeg var lille elskede jeg at placere mine yndlingsting i små grupper i min vindueskarm på mit værelse. Der var alt lige fra mine smølfer til strand sten med hul i og til de små kaktusser jeg samlede på. Og nej, jeg havde ikke OCD som barn. Men jeg elskede orden i mine ting og jeg ku' godt li', at jeg kunne ligge i min seng og kigge på mine "kostbarheder". Og ja, egentlig er det jeg gør nu, som voksen også, og det er ikke meget anderledes, andet end at smølferne, sneglehusene og glaskuglerne mv. er skiftet ud med masser af bolig interiør, billeder og blomster.


Når jeg laver et stilleben i vores hjem, samler jeg nogle ting jeg holder af og det bliver som ofte en blanding af nyt og gammelt og så noget grønt i form af en buket eller en plante. Det kan være loppefund eller det kan være brugs ting. Det kan være nye design ting. Men fælles for stillebenene er at det er ting, der bliver samlet i grupper og i en opsætning og måske også i forskellige niveauer i højden også. Decor som jeg synes ser fedt ud sammen.


Har man nu et hjem som vores som er fra 1927, er det ikke sådan de helt rene linier, der præger vores hjem, som i de nye funkis huse. Og selv om vi ikke har det rodet, så kunne det hurtigt komme til at se rodet ud, hvis jeg stillede mine ting over alt. så ved at samle ting i grupper, kan jeg holde det samlede billede af min indretning stilfuld og det ser ikke rodet ud. Tvært imod så giver de små gupperinger nogle focus punkter, og fremhæver det man gerne vil ha' øjet skal se.


Så i virkeligheden har de fleste af os nok prøvet at lave stilleben. Til højtider hvor man fx dækker et bord. Eller ude på terrassen, hvor vi samler lanterner og og strandfund sammen, og så giver det et stemningsbillede. Alle kan hitte ud af at sætte noget sammen. For der er ikke nogen regler. Man kan sige der er nogle tip til, at det kommer til at se godt ud.

Så er vi ovre i temaer....

Man kan farvekoordinere - man kan sætte ting sammen af samme type, fx vaser. eller man kan mixe det hele, som jeg gør de fleste gange. Og der må godt være noget der stikke lidt op i højden ogsåNår jeg laver stilleben så kalder jeg det "at jeg dimser rundt." Ja det er det jeg gør. Jeg dimser... ..det er et sjovt ord. Men jeg slapper af med at få arrangeret og indrettet nogle ting og steder i mit hjem. Så der ser hyggeligt ud. Nemlig stilleben.

I mit atelier, har jeg lavet mig et lille hjørne, hvor jeg har samlet mig en interiør-bibliotek Forstået på den måde, at jeg kan skifte rundt med mit interiør. Det er som om, at når man har stillet ting væk et stykke tid og får dem ind i indretningen igen. Så er det ligesom, at få noget nyt.


Et andet lille tip er at du kan tømme dine hylder for interiør og stille det på dit spisebord. Når du så styler dine ting fx laver stilleben, så får tingene ofte en ny plads og der bliver skabt lidt nyt liv og forandring i dit hjem.


Her kan du se nogle eksempler på stilleben i vores hjem. Jeg håber du er blevet lidt klogere på hvad stilleben er.


Tak fordi du læste med.


På badeværelset
I haven, mine krukker


Påske stilleben
63 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


Stilleben.. det er et sjovt udtryk. Men så mange fine ting og detaljer er der også fine at stille frem og glædes ved og det er sjovt at du allerede havde den fornemmelse fra barnsben :)

Like
IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page