top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

PLANTESAFARI

Dette blogindlæg indeholder reklame.

Fredag aften den 16. september var jeg inviteret til PLANTESAFARI event i Odense. Jeg var inviteret til eventet af Flora Dania. www.floradania-org.dk - som hedder @floradania_dk på instagram.

Flora Dania, havde valgt den skønneste location til eventet. Café Fleuri - @cafefleuriodense

- En helt igennem vidunderlig Café, og med en stemning jeg ikke har set før i Danmark. I godt et par timer, kunne vi nyde, at være i de flotte rammer. Ikke nok med at det var smukt indvendig, ja selv toilettet, var insta-moment-venligt. Så har Café Fleuri den mest fantastiske gårhave, som er en sand oase med planter, fransk inspireret med franske skodder, et fuglebur, lyskæder og to smukke parasoller. Borde og bænke, så man kan sidde og nyde mad og drikke udenfor. Der var de pæneste parasoller jeg har set i mit liv. Nu var det som sådan ikke Caféen jeg ville skrive om, men det var simpelthen så lækkert et sted. Som jeg bare også lige måtte fortælle Jer om.


Line fra Flora Dania (som havde inviteret os) med flere, havde dagen forinden været på stedet, og havde stillet adskillige planter ind i gårdhaven og der var pyntet virkelig flot op til arrangementet. Både der hvor vi skulle sidde og spise og udenfor, hvor vi kunne se nogle af tidens populære potteplanter - pante-trends.

Potteplanterne måtte vi tage med hjem, når arrangementet var slut. En skøn gave, for en som jeg, der elsker planter.


Det var virkelig pænt, der på Cafeen, og det var hyggeligt, at gå rundt og kigge og suge inspiration til sig. Det var ret interessant, at møde de andre have- og plante interesserede gæster også. Vi kiggede på planter og fik et glas bobler som velkomstdrink, mens vi lige fik lidt styr på hvor i landet vi kom fra og hvad vi så hedder på instagram.


Flora Dania havde håndplukket os gæster ud fra, om vi var have- og planteintraserede, eller om vi f.eks, godt kan li' at bruge planter i indretningen, af vores hjem. . influencere med "grønne" fingre.

Jeg selv elsker at indrette med planter og jeg er i gang med, at gøre vores have mere hyggelig. Med et strejf af Frankrig møder norden... det er en langsom forvandling, men det er en begyndelse. Derfor var det specielt dejligt for mig, at kunne blive inspireret i så smukke omgivelser.

Jeg møbte bl.a. Bente Halkjær @bentehalkjaer der skriver artikler til både danske og udenlandske magasiner, om haver og planter. Måske er du stødt på en af Bentes artikler i hendes verden. Jeg mødte også Louise @thelittlebotanist - Louise har den fineste lejlighed, fyldt med skønne planter - her kan du virkelig finde inspiration til at bo "grønt". Jeg mødte Rikke der på instagram hedder @mellemhaver - Hvis du er en glad plante-entuciast,så synes jeg du skal smutte forbi Rikkes website også. Det hedder www.mellemhaver.dk ..et skønt site, hvor du kan bytte planter og frø med andre - virkelig et fedt koncept - det må være et stort arbejde, men virkelig interessant. Og ikke mindst et flot website. Rikke fulgtes med Lotte, @lotteslillehave Lotte har en virkelig spændende og smuk have, trods den ikke er mere en 100 m2, så har Lotte virkelig formået, at få virkelig meget ud af alle kvadratmeterne. Smut forbi hendes profil på instagram, man kan ikke undgå, at blive i godt humør, af at se hendes blomster. Desuden mødte jeg Rikke Andersen @rikkeandersen.dk Rikke er i gang med at renovere et 70'er hus og kan lige som jeg selv godt lide diy og boligindretning. Det var mange flere skønne mennesker med til eventet, men nåede desværre ikke, at tale med alle. Men hyggeligt at udvide netværket og møde så interessante mennesker, der har samme passion.

Nå men nu vender vi lige tilbage til Flora Dania. Flora Dania er en branche organisation, der varetager og servicerer De Danske Gartneriejere. Med henblik på at fremme afsætning/salget af gartneriernes potteplanter/planter i ind- og i udlandet. På sin vis, var det også derfor vi var inviteret - nemlig for at høre om og forhåbentlig kunne formidle budskabet ud om aftensnens tema, som var BIOLIGISK BEKÆMPELSE i de danske gartnerier. Høre om og bringe budskabet videre ud, omkring de danske potteplanter, fordi de Danske Gartnerier er særligt langt fremme, bæredygtig mæssigt.

Biologisk bekæmpelse i de Danske Gartnerier. ja, og hold nu fast, for de færreste af os ved eller vidste, at de Danske Gartnerier gennemsnitlig kun bruger 5-10% kemi i deres drivhuse - Nogle gartnerier kører 100% biologisk bekæmpelse i deres gartnerier - og tænk sig, at vi er så godt med på den bæredygtige front i Danmark, at 90-100% fremstiller udelukkende Bio Plants, som er giftfrie planter. Planter som du og jeg kan købe ude i f.eks supermarkederne, uden at slæbe giftstoffer fra kemikalier ind i vores hjerm. Det var en overraskelse for de fleste af os.

Og en ret tiltalende overraskelse.


Vi fik lækre tapas anretninger og lækkert vin mm.. Maden var virkelig smagsfyldt. Og snakken gik vældigt hen over bordene. Faktisk løb tiden nok lidt fra tidsrammen men....


Efter maden var der to talere /

Jørgen Andersen, fra Gartneriet Thoruplund, Fyn www.thoruplund.dk - lagde ud og fortalte os om hvordan de bruger biologisk bekæmpelse i Deres gartnerier.

Gennem de seneste år, har de I deres gartnerier reduceret brugen af kemikalier med over 90%, de anvender biologiske midler og metoder mod forskellige svampe, som kan angribe planterne.

Lige ledes er brugen af kemikalier mod skadedyr reduceret med over 70%, og de anvender typisk naturligt forekommende ’rovdyr’, der spiser de uønskede skadedyr. Derudover bruger de fang plader med lim på. Nogle af os kan nok godt huske de lidt ulækre fluefangere med gift og lim på, der hang ned fra loftet - eller de papstykker med lim og gift på... meget er sket siden og nu har de nogle gule og blå plader som fanger de skadelige dyr.

Nogle skade dyr bliver tiltrukket af de gule plader og andre af de blå plader. Men Sikke en god ting, at man har forsket så meget i det i DK og så også anvender det. Ja, og så i sidste ende er det jo os som forbrugere, der kan købe planter med god samvittighed og nyde godt af, at andre har tænkt sig om - i produktionen af planterne. Respekt for det.


Tiden fløj, og den fremmødte mand fra Bioplants.dk (som jeg desværre ikke kan huske hvad hed) nåede ikke at fortælle så meget, men vi fik alligevel hørt og set noget om de små rov dyr - de kan levere ud til gartnerierne... Man fornemmede begges entusiasme for, både at informere om, hvor langt de er inden for biologisk bekæmpelse i Danmark - men også deres passion og viden om det de beskæftiger sig med, skinnede tydeligt igennem. Sådan noget elsker jeg.

Der var rigtig hyggeligt pyntet op, og blomster og planter kom til deres ret.
Til sidst måtte vi tage nogle af de smukke planter med hjem i en "goodie bag" fra Flora Dania eventet. Jeg havde et lille Ginkgo Biloba træ med hjem. Et træ som også kaldes Tempeltræ. Det er verdens ældste træ. Træet har eksisteret i over 250 millioner år. Der er forskellige arter af træet. Munkene anså i sin tid træet for værende helligt, deraf navnet Tempeltræ. Træet kan både stå inde og ude - så det er ret hårdfør. Jeg er vild med de smukke grønne blade Ginkgo biloba træet har.

Ginkgo Biloba


Jeg fik også en fin lilla Asters - De fleste af jer kender dem nok, de holder længe og er fine i farverne. Min fik en plads på min trellebænk ved vores fordør.Vi måtte også tage planten Strawberry star - eller Caladium Kelly som den hedder. Stueplanten med de smukke blade, skal have masser af lys, men må ikke stå i direkte sollys. Jeg synes den er virkelig dekorativ. Den fås også i grøn, orange, gul, lyserød og stærk pink og hvid. Jeg tror det er en plante som vil blive ret trendy. Og den pynter virkelig i mit hjem. Den ligner ikke lige nogle af mine andre planter.
Klinker udenfor Caféen...


Jeg håber I synes, at det har været hyggeligt, at læse lidt om det event jeg har været til. Og næste gang du køber dig en plante, så kig om er fra et Dansk Gartneri og om det er en Bio plante...

Jeg har fået sådan en lyst til at købe mange flere potteplanter. Men det giver altså også et hyggeligt hjem, at få planter med ind i indretningen. Er I i tvivl om, hvilke planter i kan bedst passe mv.. så spørg i butikkerne. Eller aliér jer med nogle af de mange plante glade mennekser på de sociale medier. Fornemmer at de gerne deler ud af deres viden og erfaring. Flora Dania har i øvrigt en plante-billed-bank... God plante safari jagt.


Tak til Flora Dania for et rigtig godt arrangement.

Vh. Karen

...
33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page