top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

NÅR DE KRETIVE TANKER VENDER TILBAGE

Et bloginlæg om hvad der er sket i mit atelier i de sidste to mdr.

Det har været længe undervejs, at jeg gerne vil være mere i mit atelier. Der er ro og fred. Og plads til fordybelse. Jeg bruger mit atelier så ofte som muligt. Men alt for lidt dog stadigvæk. Der har i lang tid ikke været tid og overskud til, at tænke kreative tanker. Men jeg kan mærke nu, at når mine hovedpiner ikke er helt oppe og ringe, så er der plads til, at tænke på, hvad jeg har lyst til at lave. - Så derfor - hvis har jeg det "godt", vil I ofte kunne finde mig i mit atelier, mit hjerterum.

Dette blogindlæg indeholder reklame for Aage Bruun & Søn

Jeg er ikke færdig med opgraderingen af mit 30 kvadratmeter lyse atelier. Men jeg kan simpelthen ikke vente med, at vise jer hvor langt jeg er nået. De to hvide kvadratiske reoler har jeg modtaget fra Aage Bruun & Søn - De hedder Kvadrat og måler 70x70 cm. De er lette at hænge op og rummene i reolen passer lige til et A4 ringbind. De er malet med miljørigt maling og har en flot finish. Firmaet har rigtig mange andre modeller. De fleste kender Aage Bruun Safari Stolen. Den blev produceret i slutningen af 1960'erne. Stolen blev produceret i en kort periode og er sidenhen blevet meget efterspurgt. Så hvis du tænker, at du har hørt firma navnet før, kan det være derfor. Aage Bruun Safari Stolen bliver ikke lavet mere. Men flot var den.

Jeg faldt for denne reol, forde jeg synes, at den er enkel i sit udtryk - bare det at den hænger svævende på væggen gør, at det ikke er et tungt møbel at se på. Jeg er meget glad for reolerne og jeg synes de passer godt ind i mit atelier. Planen er at her på denne væg, vil jeg vise nogle forskellige kreative DIY ting jeg laver. Ting som måske kan inspirere dig til også at være kreativ.Træ Reol fra Con Redo Home


Reolen til venstre er et loppefund fra Con ReDo Home, i Mølvang ved Jelling, Lone som er ejer, var hende der tog mig ind og jeg var der gennem min sidste praktik inden jeg fik førtidspension. Jeg elsker at gå på opdagelse i hendes store gamle tidligere forsamlingshus og se alle møblerne, bladene, lysestagerne, glas og alt hvad man kan forestille sig af antik, retro, kitch og loppefund. Det er guld værd, at kende sådan et sted, når man gerne vil have noget personlighed ind i indretningen. Reolen skal jeg anvende til at have papir og konvolutter i. Det passer den helt perfekt til. På den ene side sidder der en legoplade. Hvilket jeg helt sikkert vil vise jer senere, når jeg har fået taget den plade i brug på en sjov måde. Det giver lidt kant og morskab, at ting ikke lige er helt snorlige efter design bogen, men at man kan lege med flere funktioner i et møbel.

Nedenunder Con Redo Home reolen, står der en stribet kurv fra Housedoctor. Den har jeg fyldt med gaveindpakningspapir og tapet rester. Jeg elsker at gøre noget ud af, at pakke gaver ind. Man må godt kunne se, at man har gjort sig umage med at pakke ind. Det er bare min holdning. Og jeg synes selv det er fedt, at modtage en gave, som er flot pakket ind. Lige om lidt bliver det jo juletid, så jeg skal på jagt efter noget flot papir. Sidste år sagde jeg til mig selv, at jeg skulle have brugt op inden jeg måtte købe nyt... Så i år skal der nyt til.


I dag var der en sød dame, der skrev til mig på instagram, at hun syede poser i pænt stof, som hun puttede gaverne i. Så kunne poserne genbruges. Det synes jeg bestemt også er en fin idé jeg vil give videre til Jer. For der bliver meget spild af papir. Og hjemme hos os, ligger der en bunke af papir, når først gaverne juleaften er pakket ud. Så genbrugs indpakning i poser. Er måske en god måde at tænke lidt mere miljø rigtigt ind..tak for indput. Måske sidder du også med en genial idé, så hører jeg gerne om den.

Jeg har også købt to gamle skole stole hos Con Redo Home. Faktisk sidder man godt på dem. og de passer også ind i temaet. Sort hvid og natur. Og skulle der komme en maler klat på dem, så ødelægger det ikke mit humør. Det skal tænkes lidt praktik ind også, hvor der skal være plads til, at svinge de store pensler. Samtidig er jeg ved at upcycle nogle ældre Skalstole.


Det projekt er jeg i gang med. Det er lidt et tålmodigheds arbejde, da jeg taper af og maler tynde lag. Men er sikker på stolene bliver flotte, når de står færdig. Benene bliver sprayet med guld/messing farve og sæderne bliver sprayet sorte. Jeg havde ellers lige en overgang tænkt lyserødt. Men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at det duer ikke for mine øjne. Jeg kan godt lide neutrale kanvasser og så kan jeg være kreativ med farverne i de ting jeg laver i stedet.

Jeg har lavet en lille opslagstavle af et gitter - gitteret er taget fra et tøjstativ der braste sammen (spørg ikke hvorfor, smiler) Det var bunden af tøjstavet. Men nu fungerer det altså som en opslagstavle med en stor tøjklemme på. Jeg synes det ser grafisk lækkert ud på væggen med sort på en hvid væg. Man kunne også have brugt et andet for for gitter eller hønsenet i fx en ramme. Med lidt fantasi kan man hurtigt og billigt lave en opslagstavle, ingen andre har.


Jer der følger mig på instagram, I har nok set, at jeg har lavet nogle små rosetter i oregami papir fra Søstrene Grene. Nu har jeg fået sat en lille tynd lædersnor i og en lille træperle på snoren. Så nu kan de små rosetter hænges op. Jeg synes det er svært, at finde noget helårs pynt. Men synes at de her godt kan fungere som netop det. Uden at det virker som julepynt eller andet.små vifter der bliver sat sammen med dobbeltklæbende tape, børn kan også lave de fine små rosetter.


På de næste fotos kan I se en gammel buksebøjle som jeg bruger til, at hænge små "plakater" op på. Og så har jeg købt et gammelt maleri fra Con Redo Home, som jeg har malet på.

Halvdelen er malet med sort tavlemaling og så har jeg prøvet forskellige ting af på den anden halvdel. Det endte med, at jeg limede en side på fra en reklame, som jeg klippede ud af et gammelt 'Familie journal' blad - Jeg synes reklamen var lidt grafisk lækker og sjov - tiderne har ændret sig hva'?

Lige i midten af maleriet kan man stadig fornemme det gamle maleri - der sad et lille skilt bag på maleriet - jeg har nu sat det foran....." CHR. MIKKELSEN, BOG & PAPIRHANDEL , BORIS " - lidt sjovt at tænke på, hvor mon maleriet mon har hængt gennem tiderne. Nu hænger det hos mig, som en sjov tavle, med en lille riminder om, hvordan man tog fotos engang. Strudsen den er med fordi jeg synes den var fin at sætte ind lige der. Den er bare klippet ud af en gammel bog om fugle.

Nogen vil synes det er fint med upcycling, andre vil synes det er noget bras de aldrig vil eje.

Det gode er for mig, at bliver jeg træt af, at se på det kan jeg skifte det hele ud eller lave det om til noget andet uden, at det har kostet mig en million.


Den store tavle, er også et billede jeg havde som har fået en omgang malen med tavlemaling. Det er nemt at male med og giver en flot mat finish.

Det var sådan lidt forskellige bud på DIY og hvordan der føreløbig ser ud på den ene af mine vægge i mit atelier. Jeg har to ovenlys vinduer. Den ene kan jeg åbne elektronisk. Så det er et dejligt lyst rum og jeg kan kigge ud i vores have gennem den store terrassedør jeg fik sat i da jeg byggede atelieret, har aldrig fortrudt at jeg ofrede lidt på at få gode vinduer sat i mit atelier. Det betyder med med det skønne lys, der kommer ind.


Her er et før billede...Her kan man også lige ane mit store kvadratiske bord som står midt i rummet.

Her er plads til at jeg kan gå rundt om det og arbejde og der er plads til at nogen kan kigge ind og male med eller lave krea sammen med mig.

Jeg har samlet nogle fjer og en hel masse små stykker træ ved stranden. Det er altid godt at samle lidt materialer sammen så jeg kan være kreativ, når lysten og idéerne rammer mig. Jeg har sådan en idé-bank i min mobil og jeg har alle mulige materialer på hylderne som I ikke kan se endnu. Lige nu ligger det sådan lidt i pippi langstrømpe system... men der bliver strammet op og rydet op. Så når jeg er lidt mere på plads - så kan I kigge med her igen.


Håber I måske er blevet lidt inspireret. Og husk har I spørgsmål til noget af det jeg har vist, så skriv endelig til mig.


Malede syltetøjsglas med tavlemaling -


Mit arbejdsbord har en skuffe. har jeg lige opdaget... Når jeg laver næste indlæg, kan I se hvad der er i den vi ses, VH Karen58 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page