top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

JEG RYKKER UD . . .

Juni måned er skudt i gang. Vi har fået solen tilbage på himlen. Lykke er....

Og vi har allerede haft de skønneste solrige dage. I dag er det farsdag og grundlovsdag. Farsdagsgaven huskede Emil og jeg til manden i huset. Min egen far gik bort i 2004. Så jeg kan kun jeg bare sende en kærlig tanke til ham.


Jeg synes dette år flyver så hurtigt afsted. Men jeg har sukket efter solskin, varme dage og alt hvad der følger med det dejlige vejr. Så nu skal der nydes, hygges, forhåbentlig bades i bølgerne mv... denne sommer.

Så hver gang vejret er til det rykker jeg ud. Udenfor... Jeg er tosset med mit uderum. Terrassen og haven. Det er plads til forbedringer i haven. Og vi har mange ideer og planer med den. Mine planer er lidt dyre og min energi meget meget lav i forhold til min sygdom/skavanker - men drømme og det at udtænke planer koster heldigvis intet. :-)

Men det vi har lavet og de "rum" / hygge-hjørner vi har i haven, det elsker jeg og her er mulighed for, at vi med tiden, får det som vi gerne vil have det. Jeg tror vi har omkring 140 kvadratmeter fliser lagt ud i terrasser og rundt om huset. Så ja der er plads nok. Og der er mange fliser at luge ukrudt op imellem...suk. Men dejligt er det, at have plads til at udfolde sig.


Morgenmad på terrassen


Tur til Tyskland i dag

For et stykke tid siden, tænkte jeg: Gisp vi kommer aldrig ud i verden igen pga. corona. Og egentlig har jeg heller ikke rigtig lyst til det, pga corona fare. Men bare det at køre over grænsen til Tyskland i dag, som vi har været, for at handle ind. Føles som et kæmpe skridt mod rejse friheden. Og da vi gjorde holdt på en resteplads. Duftede det af ferie - I kender sikkert den følelse af, når man stiger ud af bilen, hvor klimaanlæget har kørt. Og så ud i varmen, indånder duften af varm asfalt, lyden af biler der suser afsted på motorvejen... Det var næsten som om, jeg kunne have hoppet i bilen igen og kørt hele vejen til Italien... Åh ja, rejselysten er ved at komme tilbage og alt er ikke så usikkert og farligt længere..selvom vi stadig skal passe på. Jeg undrede mig dog over at der slet ikke var håndsprit i butikken hvor vi handlede hverken på toiletterne eller når man lige kom ind i butikken.

Det er ellers en stor butik. Men vi er nok bare godt forvendt med håndsprit i DK i butikkerne. Tilgengælg måtte man ikke have et stof mundbind på det skulle vare sådan et klassisk blåt eller sort. Men vi fik handlet ind. Og købt de obligatoriske flødekarameller til sidste skoledag til Emil.

I næste uge får jeg mit første corona vaccinations-stik. Det har jeg ventet længe på. Mine hovedpiner, astma mv... har ikke trukket mig længere frem i køen. Så jeg er glad for, at nu er det nu.


Ja du læste rigtigt, folkeskolen er snart et afsluttet kapitel for Emil, for min "lille" dreng på 186 cm. Det er gået vildt hurtigt siden vi stod der til første skoledag. Dagen hvor alt var nyt og meget spændende. Men heldigvis har vi en ung skøn mand med selvtilliden i orden, der er klar til at rykke videre på uddannelse i Vejle. på Sports College Campus Vejle - Vi forældre er stolte af ham, han har klaret sig godt. Coronatiden har været lang for de unge mennesker... måske er det også derfor, jeg synes det er gået så hurtigt her til sidst, fordi de unge mennekser jo også har været hjemme indtil for nylig. Jeg gad godt spole tiden lidt tilbage igen... Men det er nu også dejligt at se de kære små har vokset sig store og er blevet til selvstændige mennekser, der har styr på hvad de vil.


Vores lille "gårdhave"


UDERUM / TERRASSELIV / HAVEN & BARNDOMSMINDER


Nå men som overskriften siger det, så rykker jeg ud. Ja, jeg rykker udenfor så tit jeg kan og vejret tillader det. Jeg synes vores uderum skal være ligeså hyggelig indrettet, som vores bolig indenfor. Det skal være behageligt at være ude. Man skal kunne sole sig. Ligge og slappe af og sidde og nyde vores mad udenfor. Der skal være plads til, at være stille og være vild, hvis det er det man har lyst til. Og der må også godt være plads til leg, fodboldspil og leg med hunden.


Jeg synes det er skønt at begynde dagen udenfor. Bare at sidde og vågne til fuglefløjt og med et stort glas iskaffe i min hånd. Vi nyder også meget at grille om aftenen.

Jeg er nok den i familien der sidder mest ude. Det med at trække udenfor, er noget af det jeg husker som det hyggeligste vi gjorde om sommeren som barn.

Min mor har altid været god til at skabe de der hyggestunder, hvor vi kunne være udenfor og nyde vejret. Om vi så sad på tæpper som helt små og legede og spiste, eller senere hvor det at lave snobrød og hygge med et bål - også blev noget af det bedste og hyggeligste jeg vidste. Hun var vikelig god til at gøre alle de ting. Jeg synes også, at det er noget af det jeg prøver, at tage med mig i mit voksne liv. Det at lave hyggelig stunder udenfor med familien. Der skal ikke altså så meget til. Jeg kan godt se hvis man er en travl børnefamilie, så er det med gril og bålhygge noget der måske kræver lidt ekstra tid og forberedelse mv... men det kan jo også være eftermiddagshygge med koldskål på terrassen. (jeg har i øvrigt en opskrift på hjemmelavet koldskål, her på websitet under opskrifter).


Den store terrasse


Det at være i haven, er der noget terapi i for mig. Jeg kommer ned i gear, jeg kan slå hjernen lidt fra. Og jeg kan sidde i haven og bare sidde - egentlig uden at tænke på noget, bare suge lyde og dufte til mig. Men jeg kan også sidde og udtænke store planer og måske de gode idéer kommer, når der bliver "plads" og ro til at tænke dem. kender i det?


Jeg er jo ikke en der kan klare det hårde have arbejde, men jeg kan godt nusse rundt og luge lidt. Jeg får dog altid ondt, når jeg har været i haven. Men der er noget dejligt i at få noget fra hånden, også selv om der kan være en høj pris, at betale bagefter i form af smerter. Men jeg kan li' udelivet og haven. Og har man en have ved man, at er man ikke over den, så gror den til i ukrudt. Så jeg går efter en have der er nem at holde, enkel men alligevel med mange detaljer.


Jeg lader mig ofte inspirere af de mange flotte haver jeg ser på instagram og pinterest. Gård haver med drivhuse, franske skodder og bambusmøbler... åh der findes mange oaser rundt omkring i Danmark. Jeg ønkser mig et stort vandspejl, men indtil jeg måske får det engang, så har jeg vand i haven alligevel, bare i mindre skala, men jeg kan se insekterne og havens fugle er glade for, at der er frisk vand til dem. Vi har i hvert tilfælde nyvaskede solsorte i haven. :-)


Jeg har vand 3 steder i haven. I en opsats, i en skål og i et fad, som også har et lille springvand i, som er solcelledrevet. Jeg håber der med tiden også kommer et pindsvin forbi vandet. Vi har ofte haft pindsvin i haven. Et alt for overset dyr synes jeg. Jeg har elsker og se dem tøffe rund og nyde vandet. Så jeg håber virkelig de kommer igen i år. I de tørre somre, er det virkelig vigtigt, at der er noget vand til havens dyr. Og dyrene er ligeglade med om det er et dyrt vandspejl eller en skål. Bare det er der.


Haven er måske lidt rustik, men det er også en god blanding af planter krukker og ting jeg synes er pæne. Som I kan se så er vasketøjet også rykket ud. Jeg ved ikke noget bedre end vasketøj der dufter af, at det har tørret udenfor. Det er så lækkert at få på.

Men der heller ingen grund til at bruge energi på, at have tumbleren i gang, når man kan tørre tøjet ude. Endnu en win win, når vejret er godt.
Loppefund - nyt og gammelt i haven... jeg synes vores have og terrasser har en blanding af sommerhus stil - lidt fransk stil og ellers dansk stil med æble træer mv...


Petunia plantet i en "gammel" dåse jeg havde - også en fin ide til krydderurter.

Jeg glæder mig til at sidde her i sommer.

Solnedgang i haven - Det er taknemmeligt, at tage fotos i denne tid.

Jeg har et pæretræ der gror op ad et espalier. Det får de lækreste søde pærer. Der udover har vi to æbletræer. Der også lige har blomstret rigtig flot.
Jeg indretter i forskellige højder. Og lige som indenfor, synes jeg det giver ro, når man laver nogle grupperinger med sine krukker og lanterner... udendørs stilleben. Jeg tænker også meget i linier. Det er nok en arbejdsskade, der ligger i mit grafiske hjerte. Men jeg kan godt li´, at man kan se, der er tænkt lidt over, hvordan tingene står. Og egentlig tror jeg også man får købt alt for meget til haven/terrassen, hvis ikke det bliver sat lidt i system og man har sig lidt en plan med, hvordan den skal se ud.


Min vinranke overvintrede. Jeg glemte at få min vinranke ind i vinter. Og tilmed har den stået et sted hvor den var ved at drukne i vand, udsat for frost mv. Faktisk havde jeg opgivet planten. Men jeg kan se, at jeg skal have tålmodighed med mange ting i haven i år. Foråret var rimelig koldt, så i vores have har det hele taget lidt længere tid, om at komme frem i år og springe ud. Og pludselig var vinranken i gang med at springe ud med de fine blade, nu krydser jeg fingrene for at oliventræerne har det på samme måde - at det bare er tålmodighed og varme der skal til at de kommer igen. Vi får se.


Jeg har købt et nyt oliventræ i år - for sådan et træ skal jeg have i haven.


Perfekt uperfekt have.


Overnatning udendørs ???

Jeg ser mange på "so me" sove udenfor nu - mange har det rigtig fedt, fordi den friske kolde luft er godt for et smertefuldt hovedpine hoved. . . .Jeg gad godt sove udenfor også - men jeg bliver aldrig nogen shelter-kvinde. Dertil er myggene for ivrige efter mit blod og tanken om andet kravl, så som edderkopper og alverdens andre mutant insekter, der evt kunne komme i nærheden af mig om natten, for slem en tanke. Det kan jeg slet ikke være i. Men jeg leger med tanken om, at komme afsted i et telt. Der må krible krable dyrene da kunne holdes lidt på afstand. Jeg er en hotel eller sommhus kvinde - men jeg elsker naturen... så lad os se, hvad sommeren byder på. Jeg er i hvert til klar til at komme ud og opleve noget. Og jeg elsker at gå i naturen og forhåbentlig få nogle skidt i benene. I kampen mod kiloene.


Iskaffe og et boligmagasin = en skøn morgen. Nu har I set lidt med i nogle glimt fra vores have. Jeg tænker også du "rykker ud" så ofte du kan, hvis du har mulighed for det.

Jeg indretter mig nok sådan at ligesom jeg gerne vil hive naturen med ind i form af farver og materialer. Og i form af at jeg plukker blomster syrener og lupiner lige nu. Så vil jeg også gerne rykke inde tingene med ud. Der skal være bløde plaider til de sene aftner, lysesstager og lanterne. der skal være læ og der skal være parasoller der giver fornemmelsen af rum.


Der er mange, der er endnu bedre til, at indrette udenfor end jeg - jeg er jo ikke CLaus Dalby (som har den mest fantastiske have). Men det her er mit bud og sådan som det ser ud lige nu. Jeg lover at tage jer med, når mine planer forhåbentlig går i opfyldelse. Drømmen om et drivhus ligger højt... men der skal lige forhandles lidt på den front.


Jeg har sået en masse sommerblomster frø, så når vi kommer lidt hen på sommeren glæder jeg mig til, at vise jer, en rengbue af skønne farver, der formegentlig er kommet i mit bed. Mit rosenbed har afgivet lidt plads til sommerblomsterne..

Så jeg håber i vil læse med igen senere.


Nu er klokken blevet mange det er faktisk blevet søndag og jeg vil smutte under dynen.

Tak fordi I læste med dene gang og rigtig god juni til Jer.

Kh Karen

PS!

Nye frø er sået her, men også alle mulige frø jeg har samlet fra forskellige blomster sidste år.

det hele står sikkert alt for tæt. Men sådan blev det lige i år... jeg spredste alle frøene sammen. Og jeg tænker insekterne får en fest lige her.
28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page