top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

JEG GÅR I HI, TÆNDER LYS OG LAVER EFTERÅRSBUKETTER

September er godt i gang. Og jeg tænker lige som sikkert mange andre også gør - "Hov hvor blev den sommer af?" Men ja, det er sensommer og efteråret er på vej. Solen går tidligere ned, og mørket sniger sig frem. Haven dufter anderledes og bladene skifter stille og roligt farve. Vejret skifter mellem regn og sol, lunt og koldt. Sådan rigtig ustadigt vejr som vi kender det bedst i DK. Det ene øjeblik, har jeg sommerkjole på, og næste sekund drikker jeg varmt kakao og har hyggesokker på.

Alt bliver lidt mere brunt.


Der er intet galt med farven brunt. Faktisk skaber de brune nuancer hyggestemning omkring os. Og vi har som mennesker en tendens til at indrette os med lidt mere mørke farver i efterår/vinter halvåret. Sådan har hver årstid forskellige farve trends. Jeg kommer altid til at tænke på

Lis Sørensens sang "Verden er i farver" - for det er den bestemt. Jeg nyder de sidste solstråler jo vidst. Men jeg kan mærke min krop arbejder på højtryk mod søvnmangel og ekstremt træthed.

Og jeg gemmer mig bag ansigtsmasker og hovedbunds kure mod tør hovedbund. Og tænker det var godt nok tidligt, at min krop er vintertræt og tørrer ind - gisp... Jeg har så sent som i dag taget mig selv i at surmule og i være dårligt humør... bare fordi - ja bare fordi jeg var træt tænker jeg. Efter en lur på 2 timer. Var alt godt igen. Undervurder aldrig hvor vigtig søvn er.


Så midt i alt det "brune" får jeg lyst til at gå i hi. Og jeg spørger mig selv, om man mon virkelig kan stå op og sove?Jeg synes juli og august var hårde hovedpine måneder for mig. Men september har vist sig at toppe dem begge. Hortons hovedpinerne raser i begge sider af mit hoved, kun afløst af uendelige migræner, som føles ulidelige og uendelige.

Jeg har måttet lade stå lidt til på hjemmefronten og manden er ene om, at have helikopter overblikket. Jeg - kontrol freaken - har måttet sænke mine parader og givet ansvaret fra mig. Dertil kommer også, at jeg har måttet melde fra diverse arrangementer og fester desværre. Men facts er, at jeg har hovedpine 24/7 og ryggen driller også. Og jeg kan ikke ændre på det. Men intet sejler. Alt er godt - mænd kan kan sjovt nok også klare det som vi kvinder ofte ikke er så glade for at give slip på. Så som forældremøder mm.. OK i disse covid tider, så må der jo kun møde en forælder op på skolen og til diverse ting, så her er min udeblivelse ikke så tydelig.

Men jeg har lidt svært ved, at give slip på ting jeg plejer, at deltage i. Men jeg er blevet bedre til at "smide håndklædet i ringen" - min kroniske sygdom gør ondt i min hjerne. Og den skal holde i mange år endnu, så er nød til at passe på mig selv. Så indtil videre så siger jeg til mig selv og som vi har gjort under hele Corona tiden - ALT BLIVER GODT IGEN.
Men alt er ikke træthed og elendighed. Sensommer og mørke betyder nemlig hygge. Og jeg er rigtig god til at skabe hyggelige rammer for os i vores hjem. Jeg har indkøbt lidt nye lysestager og lys.. Hvor er der mange skønne webshops i Danmark, og hvor man kommer langt med få midler, når det gælder decor til hjemmet. Jeg sørger altid for, at der kan være levende lys både inde og udenfor.

Og jeg er gået i tænke boks for, at få endnu mere elektrisk lys udenfor. Jeg jagter nogle up-light spots som kan lyse mine træer op i forhaven, og helst uden at de skal koste en million.

Skriv endelig, hvis I kender nogle gode sites med og om udendørs-belysning. Og før vi ser os om, er det julebelysning der kommer op. Gad vide om I også har et større behov for lys i denne måned lige som jeg?


Jeg kommer ned i gear i efterårs månederne og finder igen lysten til at bage eller som fx lave en smuldreæblekage og forkæle familien lidt. Jeg har lagt en opskrift ind for nylig på netop sådan en hygge kage - du finder den under menuen opskrifter, her på mit website - Alle mine opskrifter er i kategorien nemme at lave. Og det er oplagt at få brugt nogle af de mange æbler, der er i sæson lig nu. Endelig kommer de danske æbler. mums..med sådan en kage kommer spreder der sig en en skøn duft af kanel og æbler sig i hele huset.
Forleden blev jeg inspireret til, at lave efterårsbuketter. Der var flere der viste deres buketter på instagram. Og jeg tænke hmm, der er vist ikke rigtig mere ude i haven og komme efter. Men jeg tog fejl. 10 min ude i vores have og så havde jeg nok materiale til to skønne sensommer buketter. Da der ikke er så mange blomster tilbage, brugte jeg meget af det grønne i buketterne. Og jeg satte æbler på bambus pinde og stak dem ned i buketten og det gav buketterne liv, farve og fokuspunkter.


Mine solsikker lod jeg stå, men jeg havde lidt afblomstrede rosen grene. Og jeg brugte hortensia, som er ved at miste lidt farve nu - synes faktisk de er smukkest lige nu. Clematissen er også ved at afblomstre, men der var lige lidt blomster tilbage. Clematis og Efeu brugte jeg til, at få lidt bredte på buketterne... Jeg blev selv lidt overrasket over, hvor fine de blev, specielt fordi, at der ikke var så meget udvalg af blomster i haven.


Hvis du nu tænker, ja fint nok, men jeg har ingen have. Så fortvivl ikke, gå en tur ude i naturen. Den bugner lige nu af æbletræer, grene med bær, tørret græs og lidt vilde blomster. Så selvom du ikke har en have kan du stadig lave dig en smuk og gratis buket, der ser ud af noget. Og har lidt waow effekt. I det hele taget er der ikke noget bedre end, at komme ud i naturen lige nu. Skovbunden dufter specielt godt lige nu og jeg elsker at få fyldt lungerne med luft. Se de flotte solnedgange og hør fasanerne. Og så kan man stadig tage ud i det blå og holde afstand... tjek et af mine tidl. blogindlæg, hvis du mangler inspiration til, hvor du kan tage hen og få frisk luft.


De næste buketter jeg vil lave skal have røde bær i og måske falder jeg også over nogle pyntegræskar. Måske er efteråret ikke så tosset endda. Bare vi kan holde os sunde og raske og undgå Corona, så går det nok alt sammen...


På billederne herunder kan i se resultatet af buketterne.

Rigtig god september til Jer.


Og husk man kan gå på æblerov nu, smiler....


71 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page