top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

FRISK LUFT & BRANDMÆND

En foto blog fra en dejlig tirsdag morgen.


Februar er ved at synge på sidste vers. Jeg synes januar gik ekstremt langsomt. Men til gengæld er februar bare drønet afsted i 5 gear. Denne uge har jeg været græsenke, manden har været i L.A.,USA fra lørdag til lørdag. Så jeg har været alene hjemme sammen med Emil. Jeg havde helt glemt hvordan det var, at være alene hjemme og savne, for grundet covid har Peter jo ikke haft rejseaktivitet med arbejdet længe. Emil er jo en ung mand PÅ SNART 17 år, der klarer det meste selv. Dog har jeg kørt og kørt, for at få fodboldtræningen til lade sig gøre. Sådan er det at være soccermom. Denne uge har jeg ventet sammenlagt 5 timer i bilen. Men hvem tæller... Jeg er heldigvis selv glad for fodbold, og bakker selvfølgelig op om det.


Tirsdag morgen træner Emil på Vejle idrætsefterskole inden han møder på Campus Vejle. Og mens han trænede tog jeg ned og så den smukke solopgang på stranden (Albuen, Vejle). Egentlig var jeg så træt og hovedet gjorde mega ondt. Men jeg glemte det næsten for en stund.Vejle Fjordbroen, set fra Albuen strand.

Så ja, lidt spontant tog jeg ned på stranden. Lyset var simpelthen så smukt og så det nærmest trak i mig og solen spejlede sig i vandet, du godeste det var pænt.. der var næsten havblik, kun en lidt frost kold brise ramte mine æblekinder. Og luften gjorde mig godt. Jeg har været meget indenfor i januar og februar både dels pga.corona men også fordi mit hoved bare gør ondt uafbrudt. Så lige den morgen betød bare, at jeg nød det ekstra meget, at komme "ud i det blå".


Jeg var helt alene på stranden. Det overraskede mig hvor meget trafikken på broen larmer, det er jo helt vildt. Nå men det er en anden sag. Men jeg kan godt forstå, der gennem tiden har været meget snak og skriveri omkring dette emne.


Nå men sådan en spontan pause, som denne her ved stranden, gav mig altså en skøn oplevelse. Jeg gik langs med vandkanten, og mine øjne spottede først en brandmand, så en mere og til min forbavselse så var der rigtig mange brandmænd skyllet op på stranden eller som lå i vandkanten døde går jeg ud fra. Gad vide hvorfor... Måske det kan hænge sammen med den nylige storm. Måske nogen af Jer, der læser med her ved det. Men det så lidt vildt ud at der var så mange.

Brandmændende så ikke ens ud, de var ret forskellige i størrelse og farve. Og så lå de der i morgen solens lys, hvor de så helt fantastiske ud. Jeg ved godt mange har dårlige erfaringer med branmænd. Men Lige her var oplevelsen altså smuk. Farverne var lige fra de brunlige til de lyserøde nuancer. Så jeg skyndte mig at tage en masse fotos mens lyset var rigtig godt. Billederne er taget med min iPhone.


Sandet var også smukt formet af strømmen i vandet ved højvande. I det hele taget så kan det noget, at gå sådan en tur langs med stranden. Øjet ser ikke så meget mens man fx, kører i bil. Men i slow gående tempo, får man langt flere oplevelser med.

-Så jeg kan klart anbefale jer, lige at stoppe op og huske, at tage en pause en gang i mellem. Gå Jer en tur hvor der er pænt, om det så er ved stranden eller i skoven betyder mindre, det kan bare være et tilfældigt sted du kommer forbi - men det gør noget godt for alt. Husk at kigge op fra mobilen og få det hele med og få frisk luft suget ind.

Det giver energi og røde kinder. Og det får en til at afstresse. Og få ro i tankerne. Nu var det ikke fordi jeg var stresset, da jeg var der. Men den sidste tid med så meget hovedpine, det giver jo ikke sådan det bedste humør.


Måske tænker nogen af Jer AD! når I ser de næste fotos. Men jeg synes, det er fascinerende dyr, at kigge på. Og når blot, jeg ikke skal bade sammen med dem, så er de efter min mening, altså også fantastiske skabninger. Når jeg ser vandmænd og brandmænd, kommer jeg altid til at tænke på den efterhånden gamle film fra 1989 "The Abyss" - på Dansk "Dybet" - det er stadig en af mine yndlingsfilm.

Ved Albuen strand finder man ikke kun brandmænd. Stedet rummer om sommeren også en kiosk. Der er gode badeforhold på stranden. Der er beach volley og har du børnene med er der også lege plads mv...Der er sandstrand og der er et stort grønt areal perfekt til solbadning. Jeg kom der meget de år jeg boede i Vejle - det ligger lige op ad Dyrehaven og Skyttehuset. Kun et stenkast fra bymidten og Vejle Fjordbroen.


Jeg siger det lige højt her, jeg burde bo ved vandet. Om det har noget at gøre med mit stjernetegn (jeg er fisk) ved jeg ikke, men mit snart 50 årige hjerte elsker vandet, havet, fjorden, søerne mv.


Nå men dette var min lille pause tirsdag, kort fortalt - og mest i billeder. Men Lige her synes jeg billederne fortæller om oplevelsen bedst.

Jeg håber jeg har inspireret dig til at huske at finde et lille åndehul i din hverdag, hvor du kommer ud og mærker den skønne natur vi er omgivet af. En lille pause.

Tak fordi I kiggede og læste med på min "lille foto" blog.


Kh. Karen
40 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page