top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

FRA SOFAEN TIL SANGSTRUP KLINT

Jeg troede ikke rigtigt på det selv i dag. Der sad jeg igen igen - i sofaen i morges. Og kunne mærke at øjet hang og hovedet gjorde ondt. For det meste af dagen i går, lå jeg også underdrejet med et forbistret dobbeltsiddet Hortons Hovedpine anfald, der bare blev ved og ved. Og i dag begyndte ikke meget bedre. Men vi ville så gerne afsted. Og efter 14 dage, hvor jeg stort set har været hjemme og haft det møg irriterende. Så kom vi endelig på tur i dag Peter og jeg.Jeg har et stykke tid gerne ville se, Sangstrup klinterne på Djursland. Jeg må indrømme, at jeg i dag som så mange andre dage bevægede mig i skildpadde tempo. Og mit ansigt slog folder i dag.

Så der var lidt langt i dag fra sofaen og til Sangstrup klit. Men manden pressede lidt på og ville gerne afsted med mig, hvis jeg følte jeg kunne holde til det i dag.


Sangstrup Klint


Og ja, selv om jeg faktisk følte mig så træt og udmattet - så kom vi heldigvis afsted. Og jeg fik printet dejlige nye indtryk ind på nethinden. For der skal fyldes gode oplevelser på ind i mellem, ellers bliver det ikke til, at holde ud vel?


Så under bruseren og så afsted. Med køresnolder og sodavand i bilen. Vi købte frokosten noget brød, pølse og ost og tog med til vandet, så kunne vi sidde på en tæppe og se ud over Kattegat, mens vi spiste. Og Sangstrup Klint er et smukt sted. Jeg ved ikke helt om fotograf manden faldt i svime over stedet. Men jeg var vild med det. Der var fine hvide kalksten over alt og selve klinterne var flotte i farverne og meget lodrette. Det er en sten strand så mine små fine sandaler var lidt svære at komme frem i, men det gik.

Der var grotter, dvs. jeg gik et stykke på stranden og så fandt jeg en af de grotter jeg havde googlet mig til at vide, der skulle være der, lige der er ind i klinten. Det var ikke nogen stor grotte, men den var stor nok til, at jeg kunne stå oprejst inde i den. og stå i læ, skulle det regne. Og farverne i den var flotte sandfarvede nuancer. Pludselig får man tanken om, at her er et stykke historie. Og her er noget vi bør værne om i Danmark.


her kan man se den grotte jeg fandt...

Hulsten - er også kaldet "køer"


Ja, jeg fandt sågar en lille hulsten til samlingen og så denne hulsten, der var for stor at slæbe med for mig. Men sikke mange fine sten. Hvis du maler på sten eller bare godt kan lige sten og forsiler. Så er dette, det rette sted at lede.


Jeg får altid lige nulstillet mine tanker og min uro i mit hoved, når jeg går ved vandet. Vandet giver mig sådan en tiltrængt ro. Så jeg elsker at komme ud til havet så tit det kan lade sig gøre. Måske kender du også den følelse?

Skønt med vind i håret, sammen med duften af havet. Og så var vi heldige med, at solen endelig også er kommet tilbage. 1. august viste sig fra sin bedste side. Jeg håber på en skøn sensommer.Sangstrup- og Karlby Klinter er to i alt 5 kilometer lange og op til 17 meter høje Klinter beliggende på det østligste Djurslang lidt nord for Jyllands østligste punkt, ca. 7 km nord for Grenå.

Klinterne består af et 65 millioner år gammelt koralrev af bryozokalk (limsten) med udfældning af Flintlag. Vi kunne køre næsten lige til klinterne i bil og så er der adgang ved det lille fiskerleje, Hjembæk i Hjembæk Bugt, der ligger mellem Sangstrup- og Karlby Klint.

Det er muligt at finde forsiler i klinterne, og jeg har læst mig til at nogle steder er der kanonkuglehuller, der fremstår som runde rustskaller. De siges at stamme fra tyske krigsskibe, som under 2. verdenskrig skød deres kanoner ind, ved at bruge klinterne som mål. Men jeg ved ikke sikkert man skal tro på alt, hvad man læser på google....

Det er et specielt sted. Jeg har hidtil kun hørt om Bull bjerg ved Vesterhavet og så Møns Klint. Men her er der klinter for alle pengene også.


View gennem fiskerlejet


Det var et hyggeligt lille fiskerleje, der hvor vi parkerede. Og der var flere borde og bænke på stedet. Mange havde madkurve og nogen sad og grillede. Andre der også holder ferie i Danmark ligesom os.


Hjemturen skulle egentlig bare være sådan lidt "ud i det blå". Vi var omkring Ebeltoft og så Frigatten Jylland dog på afstand.

Vi endte med at spise aftensmad i Århus Streetfood. Her var der super sommerstemning med lyskæder udenfor. Og vi købte lækre hjemmelavdede flødeis på vej ud fra Street Food til dessert. Mums, Jeg fik kokus is og Peter fik Kirsebær is. Syndigt men fortjent. Nu havde vi jo bevæget os lidt også.


Ja, jeg tog billedet af loftet i Århus Street Food, folk skal jo kunne spise i fred uden, at jeg sad og tog fotos af dem. Men loftet er nu også ret grafisk lækkert. Og der var en god, og i dag varm stemning i der. Mætte og nu med en parkeringsbøde rigere ÆV, kørte vi videre og ville ikke slå os ud over bøden. Det er hvad der sker når man glemmer noget. Men sure penge at skulle af med alligevel.


Vi lurede også lidt på den uendelige bro i Århus. Men den skal vi fange med vores kameraer en dag, hvor der ikke er helt så mange mennesker på broen som der var i dag. Tror vi skal stå tidligt op den dag.


Ja det var så den dag. Man kan sige det var en "lortemorgen" der blev forvandlet til en super hyggelig "kæreste" tur. De dage kan noget og jeg lever højt på dem på de dumme dage. Jeg blev altid helt fri af migrænen i dag. Men når man kan læne sig tilbage og blive kørt. Er det bare med at nyde og slappe af.

Jeg håber jeg kan inspirere andre til, at sætte sig i bilen og komme ud og få set noget af smukke Danmark. Nu skal jeg sove med 120 i timen. For jeg er godt træt nu. Men tjek lige herunder et par fotos jeg snuppede på vores tur i dag - Det er ikke taget med andet end Mobil kameraet. Men min nye mobil, er super lækker.... God nat og sov godt.
195 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page