top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

EN BEIGE SOFA & ÆGTE LYKKE

Hvis du ligesom jeg, går bare lidt op i indretning, så ved du hvorfor det er så vigtigt, at finde de helt rigtige møbler og decor til dit hjem. De møbler som gør, at du føler jeg hjemme - giver dig ro og som både giver mening i forhold til hvordan de ser ud og deres funktion. Og skal du investere en del penge i møbler, så er det også godt lige, at tænke sig godt om, før man kaster sig ud i et køb. Jeg tror ikke jeg har OCD, men jeg ved, præcis hvad jeg vil have ift. indretning og jeg ved i hvilken retning / stil jeg kan li'. Det gør det også nemmere når man handler . . Jeg får ikke købt en masse, der bliver gemt i et skab.


Det har taget tid, men nu har jeg købt en sofa. En meget nøje udvalgt sofa. Jeg har hentet inspiration på pinterest. Jeg har kigget instagram. Jeg har været inde på alle de møbel sites, jeg kunne finde. Jeg har pløjet, jeg ved ikke hvor mange you tube bolig videoer igennem. Jeg har kigget på brugte sofaer på nettet. Men besluttede også, at denne gang, havde jeg bare lyst til en ny sofa. Der er intet galt i, at købe brugt - Jeg fandt bare en løsning, som gjorde det muligt, at jeg ikke skulle gå på kompromis denne gang. Så jeg købte en ny sofa - uden pletter, fejl og mangler. Uden numseaftryk mv... Og det har jeg ikke fortrudt.

Vi var på udkig i IKEA i Århus, og pludselig stod sofaen der og fangede mit øje. Ligesom når man ser det helt rigtige juletræ. Jeg havde de krav, at der skulle være plads til os alle, hele familien. Og den måtte ikke være for sart i betrækket, da vi har hund. En sofa hund vel at mæke. Og så skulle den også være løftet lidt op fra gulvet. det synes jeg gør, at en stor sofa ikke syner helt så tung, som hvis sofaen går helt ned til gulvet. Denne model har lette enkle ben og det er en stor flyder. Man sidder godt - ligger godt og jeg er så tilfreds. Den passer godt til vores stue. Og heldigvis er vi enige om det, i vores lille familie. Men jeg måtte vælge - og de ved jeg har go' smag, smiler. Manden ved også, at hvis jeg vælger, så har hans ører ro. Happy wife happy life.

Man kan i øvrigt købe andre ben også. hvis du googler, så finder du også andre firmaer som laver betræk til denne sofa.

Om jeg synes betrækket var sjovt at komme på? ...

Nej - det var ikke lige så let - men jeg er nok heller ikke den bedste til, at udtale mig om det, da jeg har problemer med mine hænder pt.

Sofaen blev hurtigt leveret. Jeg bestilte den tirsdag og den kunne allerede komme fredag i sidste uge - men jeg ændrede det til lørdag, grundet en fodboldkamp vi lige skulle klare fredag så der var lige idt logistik, der skulle gå op...og jeg ville gerne være hjemme når sofaen kom. En ret god service... Så vi (Peter og jeg) samlede den hen over weekenden. Skøn par-test (smiler) det lykkedes os at samle den, uden at rive håret af hinanden. Brugsanvisninger er ikke altid så lette at tyde, men det gik. Man kan sagtens samle den hurtigere - men vi var to meget trætte voksne som op til weekenden havde haft meget travlhed.


Det er en helt klassisk IKEA sofa der hedder Söderhamn - det er en modulsofa. De fleste kender den godt. Den kan sættes sammen på alle mulige forskelige måder. Du kan vælge forskelligt betræk.

Vi har valgt betrækket der hedder Gunnared Beige. Jeg lod mig inspirere af Ditte Julie fra Bagedysten, hun har også købt denne sofa og har en fantastisk stil i hendes nye smukke hjem. (så hendes billeder lagt op på instagram) Betrækket er vaskbart og det var et must, fordi vi helt sikkert nok skal få brug for at vaske det med tiden. Vi har jo som sagt hund og hvis der er noget, jeg synes der er hyggeligt og som giver mig ro i forbindelse med mine hovedpiner - så er det at putte med hunden.

Sofaen er dyb. Det er så lækkert, for endelig kan vi slænge os og hygge sammen.

Jeg ved godt, at jeg lyder som en slidt reklame, det er det ikke, jeg har selv betalt og har nærmest en ægte følelse af lykke inden i. Måske fordi jeg synes det har været så svært, at finde lige den sofa, som jeg synes var perfekt - pæn og lækker uden, at skulle leve af vand og brød resten af året. Prisen er overkommelig. Jeg er førtidspensionist, så jeg er nød til at kigge på priser også. Men her synes jeg jeg fik meget sofa til prisen. Lykke er at være "indretnings - tosse" og så føle man har gjort et godt køb. Kender du den følelse? Lige nu er der også lidt tilbud.

Jeg undervurderede dog størrelsen af sofaen og den opstilling jeg havde valgt. Men vi blev hurtige eninge om, at vi så kunne lave et hygge hjørne i den anden ende af stuen. Her kan man trække sig lidt tilbage og læse, slappe af og nyde brændeovnens varme. Jeg synes det ser vildt godt ud, så er glad for, at jeg købte rigeligt med moduler nu. Vi kan ikke få en puf i dette betræk i DK men det kan man i Tyskland i IKEA, så måske vi smutter over grænsen en dag. For vi vil gerne have sådan en til hygge hjørnet.

Jeg har en pude, som passer godt til sofaen, så jeg skal snart på pudejagt og jeg vil finde et par hyggetæpper som også passer bedre ind, end de tæpper/plaider jeg har nu. De andre tæpper bliver ikke kasseret dog, men prøver at finde en stor kurv, som kan bruges til tæpper, så man altid kan snuppe et tæppe og putte sig med, inde men også ude på tarressen - den tid ligger jo lige om hjørnet - sommeren nærmer sig.

Hvis I har forslag til steder, hvor jeg køber lækre puder, så kommentér endelig her forneden af teksten.. altid dejligt med jeres forslag.

Det var lidt om min/vores sofa - mine overvejelser mv.

Jeg synes, at jeg har langt om længe fundet den stil, jeg finder mig tilrette i rigtig godt tilpas i. Jeg kalder den hvid/sort/natur og så kan jeg altid putte lidt kulør på i form af blomster og decor. Men jeg holder mig til, det lidt neutrale. Ellers duer det ikke for mig. Det betyder ikke, at jeg ikke kan lide farver. Jeg elsker farver og jeg følger så mange profiler på IG, som har de skønneste og farverigeste hjem. De er så modige og har flotte hjem. Og det er fedt med forskellighed. Jeg kan sagten blive inspireret af noget, som ikke ligger lige op ad min egen smag.

Derfor har jeg også fået en idé - den går ud på, at jeg løbende vil have gæstebloggere forbi, her på min blog. Folk der bor smukt eller anderledes - måske nogle der går all in på DIY eller lign. Eller nogen der har gjort deres hobby til deres levevej... Jeg kunne blive ved, for der er så mange interessante mennesker derude. Måske du er en af dem :-)


Jeg arbejder stadig på idéen - men er ret sikker på det bliver godt.


Nu vil jeg kaste mig på "skjoldet" og lade lidt op og nyde resten af denne onsdag.


God dag til Jer

Kærlige sofa hilsner fra

Karen

54 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page