top of page

VELKOMMEN TIL MIN BLOG

God læselyst til dig, jeg håber du bliver undeholdt og inspireret.

BLOG POST

Search

DET LYKKEDES SELV OM ANDRE HAVDE FÅET SAMME IDÉ

"Tænk at det er gratis" sådan havde jeg det, da vi fredag aften sad omkring et bål ved Kærhuset, Haraldskær lige ved Vejle.

Vi, det var Peter, min mand og Emil vores søn. Milo lod vi være hjemme, for vores planer var egentlig slet ikke, at vi skulle ende lige der, hvor vi gjorde.

Peter træner sig op til, at gå længere ture med rygsæk/telt mv.. Fredag gik han fra Billund (hvor han arbejder) og til Bindeballe, Bindeballe købmandsgård. Der skulle han overnatte og så var planen, at Emil og jeg skulle komme og lave mad over bål, sammen med ham. Og der havde han booket en teltplads, i det er skønne omgivelser. Men alle bålstederne var optaget og næste formiddag, skulle der samme sted være et eller andet marked.. så sammenlagt, synes vi, at vi skulle prøve, at finde et andet sted at være. Så Emil og jeg samlede Peter op i bil. Og gik i gang med at google bålpladser.. De første par steder, var der allerede andre, der havde fået samme idé som os. Og et sted var der ikke brænde. Vi overvejede at køre hjem og starte grillen op.

Nå men hjemmefra havde jeg jo tidligere på dagen lavet snobrødsdej og pakket madkurv. Så jeg sagde "nej, vi giver ikke op" - Nogen gange trænger jeg bare til lidt luftforandring, specielt når man går hjemme som jeg gør. Så er det altså bare rart, at komme ud, hvor der sker lidt andet. Noget helt andet er også, at det var en super skøn aften med næsten ingen vind og solskin. Sådan rigtig sommerligt. Og uden at jeg skal lyde som om, at jeg er "bestemmeren", så tror jeg nok familien tog et vink med en vognstang om, at jeg virkelig havde glædet mig til en aften sammen med dem i naturen. Så sådan blev det. SMILER....

Vi kørte videre til Haraldskær, ved Skibet Vejle. Nogle bålsteder var taget lidt væk fra Kærhuset. Men juhuuuu... der var også en skøn plads helt henne ved Kærhuset, som ikke var optaget. Der var ingen andre mennesker lige her. Kun lidt forbipasserende som kom cyklende eller gående af naturstien. Eller dem som lige skulle låne det tilhørende toilet i Kærhuset.

Woaw et dejligt sted. Jeg kunne køre bilen lige til stedet, der var parkering. Der var tørt brænde. Bænke rundt om bålet. Det hele så så nyt og velholdt ud. Det er Vejle kommune, der står for vedligeholdelse af stedet. Der var næsten en duft af træolie og nymalede borde bænke og sandet omkring bålstedet så også helt nyanlagt ud. Virkelig en dejlig oplevelse, at komme til noget, der er så indbydende.

Peter lavede hurtig bål. Han havde selv noget hiking mad, han skulle have prøvet af. Men han var nu også med til, at smage en klassisk grilpølse og det lækre snobrød.

Vi har snobrødspinde med metal i den ene ende, det er altså lidt smart. Så kan man lave nogle gode brød, der slipper pinden nemt.

Ja der sneg sig også lige en stol med, men det gør jo ikke noget, at man også har lidt comfortabelt i naturen. Min ryg kan godt sidde på en bænk. Men den vil også gerne hvile lidt godt.

Snobrødspindende har jeg købt engang hos Coop, i vores lolkale brugs i Lindved. Men man kan sikkert også finde dem andre steder. Ellers fungerer det nu også med snobrød på en helt alm gren/pind.

Træet var virkelig godt tørt, så der gik ikke længe før vi havde mad. Gode grillpølser og snobrød. Ketchup og lidt sodavand. Der skal nogen gange ikke så meget til, før man har et OK måltid i naturen.. Det er mere det, at man er kommet afsted. Kan nyde naturen og hygge med hinanden omkring bålet der tæller. Forresten, for en gangs skyld blev jeg ikke stukket af myg denne aften.

Det her er bestemt heller ikke et dumt sted at sidde og nyde ens mad med den udsigt. Aftensol, fugle fløjt og harer der suser nysgerrigt rundt, på de nærliggende marker omkring hvor vi sad. Køer der græssede. Skyer der kun blev smukkere og smukkere, som solen gik ned. jo, det var en super hyggelig aften.


Jeg lever højt på længe, når vi kommer afsted sammen og laver hyggelige ting sammen.


Man kan booke nogle lokaler i Kærhuset og så hører bålstedet med... Der er godt muligheder for at være flere afsted, altså godt plads. Og der er toilet i bygningen lige ved bålpladsen.

Ja tænk at vi bor i et land, hvor der er de her muligheder. Gratis glæder. De ting skal man værne om. Bruge med respekt og efterlade det, så pænt som det var da vi kom.


Man kunne godt se, der var andre før os... men mens vi var der kom, der faktisk en og ryddede lidt op. SIkket en forælder til det arrangement, der holdt til i nærheden, hvor der var en del børn også... Men meget rart, at der i det hele taget er toiletforhold.En glad mand

En glad søn, Emil.

En glad mor.

Så hvis du nu tænker en dag, "hvad skal vi lave" - så smut ud i naturen. Der er helt sikkert også gode bålpladser i nærheden af dig. Det er i hvert tilfælde en god måde at komme ud og nyde naturen og det er er jo som sagt heller ikke dyrt :-))

Hvis ikke du orker at grille og lave bålmad. Kan du jo fx bare lave en lækker madpakke hjemmefra. Er du heller ikke til det. Og gør det en forskel på om du kommer afsted. Så køb maden og smut afsted. Jeg synes bare ikke man skal snyde sig selv for at komme ud, hvor der er højt til himlen. Frisk luft og man - ja jeg gør i hvert tilfælde - finder ro i krop og sjæl derude.


Jeg håber at jeg har inspireret dig lidt.

Her er et link til Visit Vejle omkring Kærhuset


Nu er vi jo gået ind i Juni og det er officielt sommer. Så husk at naturen også er tør. Så tjek om du må tænde bål og husk at slukke det bagefter.


Måske ses vi derude, go' sommer

Karen35 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


IMG_3928_edited_edited.jpg
Mit Atelier, 30 m2  der kun venter på je
Jeg elsker det grafiske det enkle og vil
18224961826243508.jpg
bottom of page